fredag, januar 14, 2011

Kortjazznyt Uge 2 2011


Den århusianske trio Admiral Awesome med Jacob Danielsen (sax), Thomas Sejthen (bas) og Christian Windfeld (trommer) har indledt et samarbejde med den svenske sax-helt Fredrik Ljungkvist, der kendes fra Atomic og Yunkan. De kan opleves på Musikcafeen i Århus d. 2. februar - sammen med supertrioen Berre/Greve/Friis.
I dagene hvor Fredrik Ljungkvist er i Danmark (han har kun spillet ganske lidt i DK før) underviser han på konservatorierne i Århus og København. Admiral Awesome går i studiet med den eftertragtede saxofonist. Det bliver spændende at høre resultatet.
myspace.com/iamyourlocalhero

Global Units er navnet på August Engkilde nye projekt, hvor han første gang d. 2. februar åbner dørene op for en aften med genre clash og delvist improviserede sessions. Der er live audio-streaming på facebook af begivenheden, hvor musikere, komponister, VJs, remixere og andre kunstnere får lov til at byde ind på arrangementet der gerne skulle indeholde 4 sessions af 30 minutter.
Eksempelvis spillede Engkilde i Kina under Expo med 2 kinesere, Yan Jun: Feedback Noise artist og Tao Yi: Freejazztrommeslager, der aldrig før havde spillet er "steady" beat i sit liv, samt Casper Øbro: VJ. De havde aldrig mødt hinanden før og havde meget forskelllige baggrund. De fik lavet en koncert der for alle var en positiv øjenåbner. Det har nu resulteret i et venskab, nogle spændende kontakter, nogle uvurderlige oplevelser, samt planer om flere koncerter i fremtiden.
Læs mere om projektet, hvor man også kan deltage som publikum: www.globalunits.net

Niels Lan Doky holder som musikchef på Montmartre. Han afløses af en sekstet bestående af Montmartre-veteranerne Alex Riel, Bo Stief og Mads Vinding, musikerne Benjamin Koppel og Gerard Presencer samt Christian Brorsen, der bla. står bag pladeselskabet Bro Recordings.
jazzhusmontmartre.dk

På musikeren.dk er der et tema om international karriere. Pop, rock og klassisk musik afdækkes. Selvfølgelig også jazz. Tre meget forskellige jazzmusikere har alle brugt New York som afsæt for en international. Jakob Bro, Søren Møller og Chris Minh Doky. Læs om deres erfaringer og oplevelser:
www.musikeren.dk/artikler/internationalkarriere

Kan du lide John Coltrane? Så er her en herlig overspringshandling med guf til øjet: www.digjazz.se/KlassiskaSkivomslag.JohnColtrane.html

Ingen kommentarer: