søndag, april 25, 2004

Jazznyt Uge 18 2004

D. 4. maj udkommer der en ny CD med tenorsaxofonisten Joe Lovano. Han vender dermed tilbage til det gamle kvartetformat. Han har sammensat en drømmekvartet. På piano er det Thad Jones’ 85 årige bror Hank Jones. På bas er det den tjekkiske bassist George Mraz, som i øvrigt tidligere har samarbejdet med både Hank Jones og Joe Lovano. På trommer er det Paul Motian, som vi jo kender fra samarbejdet med både Keith Jarrett og Bill Evans. Desuden har han jo den det danske guitar-es Jakob Bro med i sin egen gruppe. Det er Blue Note der står bag pladen, som kommer til at hedde I’m all for you. På pladen finder vi bl.a. Monk’s mood, Stella by starlight og Countdown (fra Coltrane’s Giant steps).

Blue Note har mere i godteposen i den kommende tid. Saxofonisten Greg Osby udsender d. 1. juni Live CD’en Public. Trompetisten Nicholas Payton medvirker på fire af numrene. Derudover er popsangerinden Joan Osbourne med. Hun har på det seneste samarbejdet resterne af Grateful Dead, men er ellers mest kendt for sangen One of us (…what if god was one of us…). Hun synger Billie Holiday klassikeren Lover man. På pladen kommer vi desuden til at høre superklassikere som Bernie’s tune, Summertime og St. Louis Blues. Vil du allerede nu høre Greg Osby live, kan du på hans hjemmeside hente en stribe koncerter fra 1997-2000 i MP3 format, helt gratis og lovligt.
Greg Osby MP3'ere

Herbie Hancock spillede sammen med vibrafonisten Bobby Hutcherson på sidste års Copenhagen jazzfestival. I år spiller han på det Kgl. Teater sammen med saxofonisten Wayne Shorter. På bassen er det Dave Holland og på trommer er det Brian Blade. Allerede nu tegner jazzfestivallen til at have det bedste og flotteste program i flere år.

Jamie Cullum besøger Vega, mandag aften. Han hærger hitlister og MTV med sine populære udgaver af jazzstandards som What a difference a day makes, I get a kick out of you etc.

Ingen kommentarer: