mandag, juni 27, 2005

Anderskov Accident: Unity of action (ILK)

Sommerens jazzfestivaler er allerede over os, og det benytter mange af vore hjemlige jazzkunstnere til, at udsende nyt materiale.

Anderskov Accident udsendte i slutningen af maj deres anden CD (som iøvrigt også er tilgængelig på LP (er det ikke fantastisk, vi har at gøre med nichemusik, som bliver udsendt på et nicheprodukt!!)). Pladen hedder Unity of Action, og er et hårrejsende bud på nutidig dansk jazz. Gruppen er et sammenkog af dansk (og lidt svensk og amerikansk) topklasse, og musikken er trukket ud af pianisten Jacob Anderskov's hjerne, og hvor er det fedt. Anderskov har tænkt over sagerne, intet er tilfældigt i kompositionerne (tror jeg ikke), og arrangementerne er helt sikkert udtænkt i forhold til de enkelte musikere. Det drejer sig om musikere som tør og kan tage et selvstændigt ansvar for deres del i musikken. Jeg tøver ikke et øjeblik med at anbefale denne plade, som inkluderer Kasper Tranberg på trompet, Laura Toxværd, Ned Ferm og Anders Banke på saxofoner og beslægtede blæsere, Peter Dahlgren på basun, Jeppe Skovbakke på bas og Rune Kielsgaard på trommer. Anderskov Accident startede deres sommerturné på Spot11 festivalen i Århus, hvor dem som blev under hele koncerten (der var en del, som ikke var musikmodne nok til at overgive sig til Anderskovs finurlighder) fik sig en ordentlig en på jazzforståelsen. Du kan læse Gaffa's fine anmeldelse ::HER::
Anderskov Accident spiller på Vancouver Jazzfestival i Canada (i den forløbne weekend) og selvfølgelig i København. Ed Thigpen Scantet spiller iøvrigt også på Vancouver festivalen.
Du kan læse mere om Vancouver jazz festival i magasinet Earshot, som ellers mest beskæftiger sig med Seattle's jazzscene. Du kan downloade hele molevitten ::

Ingen kommentarer: