lørdag, november 05, 2005

Guide til lovlige Jazz MP3 downloads
Der mange steder på nettet, hvor kunstnere har lagt et enkelt nummer ud på nettet, som reklame for deres nye album. Atter andre ligger koncerter og sågar hele albums ud, til gratis lovlig download.Her er nogle af de bedste, som findes. Fælles for dem alle er at de er i MP3 format, og i fuld længde.

Verdens største jazzsite
www.allaboutjazz.com er begyndt at have MP3 downloads. Det fungerer sådan at der bliver lagt et nummer på hver dag, og det er så tilgængeligt i en uge. Det er oftest forholdsvis ukendte jazzkunstnere, som benytter sig af muligheden for at gøre lidt reklame for deres plader. http://www.allaboutjazz.com/php/jazzdownloads.php

Det amerikanske jazzmagasin JazzTimes har adskillige MP3 downloads, lige nu er det muligt at hente numre med Ben Allison, Cuong Vu, The Vandermark 5, Kenny Barron og Charles McPherson.
http://www.jazztimes.com/columns_and_features/jazz_mp3s/index.cfm

Det amerikanske pladeselskab Revenant Records som udgav Albert Ayler boxen Holy ghost, har en del numre som kan downloades gratis. Meget af musikken er i blues og roots genren. Interessant for jazzfeinschmeckere er bl.a. Albert Ayler, Cecil Taylor og Derek Bailey.
http://www.revenantrecords.com/index.php?section=mp3s

Telarc er ikke fedtede, der er numre med Monty Alexander, Al Di Meola, Michel Camilo, Hiromi, John Pizzarelli, Marcus Miller og flere andre.
http://www.telarc.com/dd/default.asp?mscssid=21E356BUWNTE9M5KHB4VC8J8C27D1Q91

Det svenske pladeselskab Hoob Records hører måske ikke til de mest kendte, men prøv at hente de to numre med trioen Musicmusicmusic, og du vil huske Hoob og Musicmusicmusic.
http://www.hoob.net/noflash.aspx?sida=mmm_downloads

Pianisten Vijay Iyer som tidligere i år udsendte den anbefalelsesværdige Reimagining på Savoy Jazz, har en mængde Mp3'ere på sin side. Hør f.eks. nummeret The density of the 19th century, stort! En god mulighed for at lære en af de mest spændende nyere pianister at kende.
http://www.vijay-iyer.com/download.shtml

Saxofonisten John Ellis, der medvirker på Anne Mette Iversens kommende album, har tre koncerter som man kan hente. Lydkvaliteten er ikke i top, men musikken fejler ikke noget.
http://www.johnaxsonellis.com/livemusic.htm

Greg Osby har lagt 13 koncerter ind på hans side til download fra årene 97-04. Bl.a. en koncert fra 97 i Holland, der var Jason Morans andet job med Osby's gruppe.
http://www.gregosby.com/mp3.html

På førnævnte Jason Moran's site er der også MP3'ere at hente, bl.a. et nummer, hvor han er i partyhumør, fra hans nyeste plade Same Mother.
http://www.jasonmoran.com/mp3.html

M-Base saxofonisten Steve Coleman er ultimativt den mest rundhåndede musiker på MP3 området. Han har lagt intet mindre end 15 komplette albums ud til fri download på hans side.
http://www.m-base.org/sounds.html

Guitaristen Charlie Hunter var meget tidligt ude med at give noget af musikken væk gratis. Man kan stadig hente 3 MP3albums fra den gang. Idag er han begyndt at tage penge for sine downloads, men der er så til gengæld en guldgrube at vælge imellem.
http://www.charliehunter.com/audio/index.htm

På de følgende danske sider kan du også finde MP3 musik.
Mark Solborg: http://www.solborg.dk/
Christian Winther: http://www.christianwinther.com/cdmp3.html
Stefan Pasborg: http://www.pasborg.dk/
Jakob Bro: http://www.jakobbro.com/discography.php?expand=sidetracked
Niels Ryde: http://www.nielsryde.dk/

1 kommentar:

Handbag Express sagde ...

Hello, just browsing around and thought I would peek at your blog also thought it would be a great opportunity to highly recommend both of these sites with spectacular deals. Grand Openings at **www.handbagexpress.com** for the ultmate handbag selections, and don't miss out on **www.VegasTours.com**for Spectacular Grand Canyon Vacation Tours, you will agree the offers are Super incredible after visiting. Thanks and have a great day.