tirsdag, juni 06, 2006

Helle Hansen og monstrene
En dansk big band plade med sang og original musik er ikke hverdagskost. Helle Hansen har i 20 år sunget med big bands, og er nu aktuel med sin anden plade sammen fynske Tip Toe Big Band. Here there be monsters indeholder Helle Hansens kompositioner i arrangementer af bla. Jesper Riis, Niels-Jørgen Steen, Erling Kroner og Peter Jensen. Musikken er udadvendt og melodisk, med sange på engelsk og lidt dansk. Pladen indeholder sangen Halloween of the heart, dedikeret til Hans Brockstedt, jazztrommeslageren der døde i 2002. Pladen er ude nu på Music Mecca.
Helle Hansen: www.hellehansen.dk

Featuring eller med
Copenhagen Jazz Festival 2006 programmet er nu offentliggjort, og inkluderer så mange koncerter, at det kan være svært at få et overblik over. I denne uge sættes der fokus på koncerter med gæster. Der er en tradition for at man under CJF kan opleve musikere i nye sammenhænge, som når Pat Metheney spiller med Niels Lan Doky i Tivoli, men også ude på de mere ydmyge scener er der spændende overraskelser.

Emil Hess Quartet feat. Søren Lee
Fredag d. 7, juli og lør. d. 8. juli kl. 0.00
Huset, Salon K
-Guitaristen Søren Lee har desværre ikke slidt for meget på scenegulvene i de senere år, men kan nu opleves med en gammel kumpan, saxofonisten Emil Hess.

Fritz Fontana Ensemble with Tys Tys and Pamela Kurstin
Man d. d. 10 juli kl. 22.30
Hofteatret/Teatermuseet
Maria Laurette Friis har skrevet ny musik til denne koncert, hvor Tys Tys får besøg af theremenisten Pamela Kurstin. Thereminen blev opfundet allerede i 1919, og man spiller på den, ved hjælp af håndbevægelser i luften, uden at røre instrumentet.

Rasmus Ehlers Trio feat. George Garzone
ons. d. 12. juli kl. 14.30
Jazzcup
-Den amerikanske saxofonist George Garzone vender atter tilbage til CJF og samarbejdet med pianisten Rasmus Ehlers. De lavede i 2002 pladen Brooklyn days sammen.

Pierre Dørges New Jungle Orchestra feat. Aida Nadeem
Ons d. 12. juli kl. 20.00
Havnescenen, Kulturhuset Islands Brygge
-Jungle orkestret har i år den irakiske sangerinde Aida Nadeem med på scenen. Nadeem har spillet i det irakiske symfoniorkester på fagot, men flygtede i 1991 til Danmark, hvor hun siden har bevæget sig over i sang og arabisk inspireret elektronica.

Rosendal, Earle & Templeton feat. Sinne Eeg
Fre d. 14. juli kl. 18.00
Bartof Café
Et spændende hold! Peter Rosendal har fået etableeret sin nye trio godt, med pladen Rosendal/Earle/Templeton. Sangerinden Sinne Eeg kan også opleves sammen med Butch Lacy under festivalen.

Mikkel Ploug Group feat. Mark Turner
Lør d. 15. juli kl. 21.00
Loco-M/S Stubnitz
Guitaristen Mikkel Plougs debutplade er på vej, hvor den amerikanske supersaxofonist Mark Turner ligeledes er med som gæst.
CJF 2006: www.jazzfestival.dk

Ingen kommentarer: