tirsdag, december 06, 2011

Jakob Davidsens Kammerat Orkester (Gateway)

Han har over tre albums med Mangfoldighed imponeret med et komplekst, spændende og anderledes syn på hvordan man kan behandle jazzen i det 21. århundrede. Jakob Davidsen har sammen med nogle markante musikere fulgt sit eget unikke spor.
Med Jakob Davidsen Kammerat Orkester går han skridtet videre. Han kombinerer det han har lavet i Magfoldighed med cykeljazzbandet Velo Velo, hvor tubaspilleren Jakob Munck og klarinetisten Peter Fuglsang er medlemmer. Han har hentet cellisten John Ehde i Mangfoldighed mens Lars Andreas Haug på tuba er den nye mand. Davidsen tager sig som vanligt af klaveret. 


Det er musik der lander et sted mellem den klassiske kammermusik og jazzens improvisation. Med den utraditionelle besætning får man som lytter oplevelser af en helt ny karakter. Der er et par numre der går igen fra Velo Velo albummet. Men når de som på hyldestnummeret til cykelrytteren Charly Gaul giver plads til en tubaduet åbner det nye sider af et nummer. Jeg ved ikke om begrebet det tunge seje træk er for plat i denne sammenhæng?
En af Jakob Davidsens store styrker er, at han kombinerer kompliceret og alvorstung musik med humor, skønhed og vitalitet. Han har lavet en smuk plade som jeg ikke bliver færdig med at lytte til foreløbig.
jakobdavidsen.dk

Ingen kommentarer: