søndag, februar 03, 2013

Mark Solborg Trio feat. Herb Robertson & Evan Parker: The Trees (ILK)


Som sprukne tirader af vindpust og knaster smyger Mark Solborgs seneste projekt sig afsted. I et organisk hele, hvor improvisationen sendes ud af fem musikere og menneskers tilstedeværelse i øjeblikket. Guitaristen og facilitatoren Mark Solborg løfter sig med sit seneste projekt op i trætoppene. Han har allieret sig med den engelske avantgarde-veteran, saxofonisten Evan Parker og den amerikanske trompetist Herb Robertson. I trioen er bassisten Mats Eilertsen og trommeslageren Peter Bruun perfekte partnere i et musikalsk projekt, der stiller så store krav til den enkelte musiker.

Det er stille musik, der væver sig ind og ud. Vokser i styrke og igen bevæger sig et nyt sted hen. Solborg omtaler selv projektet som et absolut højdepunkt i hans arbejde med improviseret musik. Jeg vil ikke tøve med at kalde det et højdepunkt i dansk improjazz. The Trees er noget af det flotteste som Solborg har præsenteret i sin 12 plader lange karriere. Musik der får sin egen ånd og bliver til en levende organisme, der gennemstrømmes af forundring og glæde. 
Min sjæl, hvad vil du mer?
Bonusinfo:
Solborg og Parker kan opleves sammen med Nils Davidsen og Peter Bruun i Koncertkirken på Blågårds Plads d. 7. feb. kl. 21.30. Uden tvivl et godt bud på en stor oplevelse.

Ingen kommentarer: