lørdag, september 21, 2013

Quarterpounder: brood (Gateway/Pladekisten)


Det er bassistens plade. Der går ikke mange øjeblikke før bassisten sætter igennem efter en sfærisk blæserintro. Bandleaderen og bassisten Mathias Wedeken tror på projektet og har medsendt en pressemeddelelse, hvor overskriften hedder: "Quarterpounder udsender selvsikker jazzplade." Det er store ord. Lad os starte med selve det fysiske produkt. Quarterpounder udgiver endnu en gang deres musik på vinyl. Det er kun et år siden, at deres debutalbum udkom, ligeledes på vinyl (og download/streaming). Det er sgu' selvsikkert! 

Sammen med Anders Bast på tenorsaxofon, Peter Hängsel på trombone og Rasmus Lund på trommer har Mathias Wedeken igen lavet en veloplagt plade, der fortjener opmærksomhed.

Vi får seks numre der balancerer elegant mellem det poppede og det mere avancerede. Fælles for al musikken er, at det er rimeligt ubesværet at gå til som lytter. Anders Basts nummer Beams in the light of the attic var også med på Basts plade af samme navn, der udkom tidligere i år. Quarterpounders mere upolerede tilgang, giver god mening. Der er også det mere ligefremme og groovy som på We're not here to save you. Der er nummeret Irk, hvor Hängsels trombone blafrer mellem det maskulint direkte spil og et mere følsomt spil (jeg kunne have skrevet metroseksuelt - men det er vist for fjollet). Quarterpounders udtryk er originalt. Trombonen og saxen giver en god front, der lever og bobler. Wedekens og Lunds organiske sammenspil er det, der giver pladen det sidste løft.
Bonusinfo:
Quarterpounder spiller releasekoncert på Metronomen på Frederiksberg d. 22. september k. 19.00

Ingen kommentarer: