mandag, december 09, 2013

Katsura Yamauchi & Martin Vognsen: Spanien (Jvtlandt) CD >> Hirose Junji & Yasuhiro Yoshigaki/Yoke & Yohs + Kazuhisa Uchihashi (Jvtlandt) 7”single

Det er en tre år gammel indspilning foretaget på udstillingsstedet Spanien 19C i Aarhus. Danskeren Martin Vognsen på dobro møder japaneren Katsura Yamauchi på altsax over en række minimalistiske improvisationer, der befinder sig i yderkanten af musikkens verden. Det er næsten stillestående. Det er fortabelsens meditative kranspulsåre der klemmer. Katsura Yamauchi er erfaren herre fra det japanske. Han har lavet flere soloplader - bl.a. albummet Asami der blev udgivet af det danske pladeselskab Jvtlandt i 2010. Det er også Jvtlandt der står bag den aktuelle udgivelse. Martin Vognsen der bl.a. har arbejdet sammen med Frisk Frugt/Anders Lauge Meldgaard har en ukonventionel og uhæmmet tilgang til musikken. Det er forbavsende nok blevet til noget der grænser op til noget smukt uden at ville være det. De to instrumenter dobro og altsax bruges til at skabe klange og lydflader. Spanien er et album til den umætteligt nysgerrige musiklytter.

Jvtlandt er også aktuel med en 7” vinylsingle. Her hører vi glimt fra to forskellige koncerter afholdt på Musikcafeen i Aarhus i henholdsvis 2009 og 2010. 2009 indslaget er med danskerne Johs Lund på sax og Toke Tietze Mortensen på trommer og elektronik og japaneren Kazuhisa Uchihashi på guitar. Det er fræsende brutal metalnoise af den slemme slags. På den anden pladeside er det japanerne Hirose Junji på sax og trommeslageren (der bl.a. spiller i kvartetten Emergency) Yasuhiro Yoshigaki fra 2010. Det bevæger sig fra det lavmælte til japansk freejazzvildskab af bedste skuffe. Singlen er en herlig intens udgivelse.

Ingen kommentarer: