tirsdag, april 28, 2015

Vind Jakob Bro billetter! Konkurrence!

I næste uge drager Jazznytprismodtageren fra 2013, Jakob Bro på sin hidtil mest ambitiøse turné. Han har samlet musikerne der var med til at præge og give Balladeering-trilogien den helt særlige stemning. Saxofonisten Lee Konitz der allerede i 1949 satte sit tydelige aftryk på jazzens udvikling på Miles Davis' The Birth of the Cool. Bill Frisell der siden 80'erne har udvilket guitarens lyd og stemning i jazzen, samt en af de mest eftertragtede bassister på dagens jazzscene, Thomas Morgan der glider naturligt ind i Jakob Bro magiske univers.

De starter på Island d. 8. maj og er allerede dagen efter i Musikhuset i Jakob Bros hjemby Aarhus. Herefter tager de til Færøerne, Norge og Grønland inden de slutter af i DR Koncerthuset i København.

Ud over at turnéen bliver en logistisk udfordring, der er vildere end når familien skal afsted med Toyotaen til norditalien, så bliver den også dokumenteret af Jørgen Leth. Han følger med på hele turen og laver en dokumentarfilm om projektet. Har man set Sune Blichers dokumentarfilm Weightless, der omhandler indspilningen af Balladeering i 2009, husker man nok den skønne scene, hvor Jørgen Leth besøger musikerne i studiet. Den ellers altid coole Leth bliver som en lille skoledreng, da han hilser på Konitz. Han falder fuldstændigt på røven over at hilse på sit gamle idol.

Turnéen er kulminationen på en fantastisk trilogi, der for første gang kan opleves live. Det er uden tvivl forårets must-be-there koncerter i dansk jazz. Siden den første plade Balladeering udkom i 2009 til Time 2011 og December Song i 2013 har Jakob Bro foldet magisk musik ud over jazzlyttere verden over.

Jazznyt har fået 2 billetter til koncerten i DR Koncerthuset, som sættes på højkant. Hvis du kan svare på nedenstående spørgsmål er du med i lodtrækningen om de to billetter.

Jakob Bro har lige udgivet albummet Gefion på ECM Records. 
De ti foregående albums udkom på Jakob Bros eget pladeselskab. 
Hvad hedder det?

Send dit svar inden d. 5. maj til nielsovergaard@gmail.com, med overskriften Bro i Koncerthuset

Koncerten i DR Koncerthuset København

Ingen kommentarer: