torsdag, oktober 22, 2015

Christian Vuust & Aaron Parks: Storytelling (Aero)

Sidste år udkom Urban Hymn, Christian Vuusts første plade sammen med den amerikanske pianist Aaron Parks. Dengang spillede de Vuusts melodier og var også rundt på en mindre Danmarksturné. Under indspilningen af albummet fandt de ud af, at de havde en fælles forkærlighed for de stærke sangbare melodier. De startede med Foolin’ myself som Billie Holiday gjorde berømt. Vuust fik en idé om at lave en duoindspilning med Parks. Han introducerede nogle af de gode danske melodier for Aaron Parks, der straks var fanget af dem. Jazzen fortæller historier og det er sigtet med denne CD, hvor der også er en bog med. Teksterne til sangene er sammen med historier om musikken med i bogen. 

Christian Vuust spiller med en afslappet ro i tonen. Det kan høres at han er på hjemmebane i melodierne. På de danske melodier er Aaron Parks ikke direkte på udebane. Han har ikke haft dem inde under huden som de fleste voksne danskere har. Til gengæld tager ham dem ind og spiller nogle uimponerede og medrivende udgaver af Månestrålen, En yndig og frydefuld sommertid og Man binder os på mund og hånd. Jeg har hørt dem før i andre jazzversioner. Det som Vuust og Parks formår at gøre sammen er i helt egen klasse. Digteren Peter Laugesen skriver i den medfølgende bog: “Jazzen fortæller oaser i sovende kulturs ørken. Den bygger broer mellem kulturer.” 

Saxofonisten og pianisten bygger en stærk og holdbar bro mellem amerikansk og dansk kultur. De lader dem smelte sammen, så Sebastians Vårvise som det naturligste efterfølges af Billie Holiday klassikeren Ghost of yesterday. Det er ganske enkelt stærkt hørt af Vuust og Parks. Storytelling er meget anbefalelsesværdig og gjort af langtidsholdbart stof. Smukt!
Bonusinfo:
De er startet på en lang Danmarksturné i dag, hvor de kan høres i Skive, Thisted, Århus, Ålborg, Sæby, Silkeborg, Kolding, Herning, Hammel, Struer og København

Ingen kommentarer: