mandag, april 16, 2018

Kathrine Windfeld Big Band plays Thomas Agergaard: Black Swan (Storyville) CD/DL/stream

Kathrine Windfeld Big Band er historien om humlebien der ikke kan flyve, om igen. Fra den spæde start i 2012, til faste jobs på The Standard i 2014 til udgivelsen af to plader, der begge er blevet prist og værdsat blandt lyttere og anmeldere. Det er sket i en tid, hvor big band jazzen nærmest har været under afvikling og kun har overlevet i kraft af store offentlige tilskud, som hos Aarhus Jazz Orchestra og DR Big Band. 

Kathrine Windfeld skifter spor med den nye udgivelse. Det er vel nærmest Kathrine Windfeld Big Band version 3.0 som vi møder på albummet Black Swan. Musikken er ikke længere skrevet af Windfeld. Det er i stedet Thomas Agergaard der har lavet musikken. 

Han får brugt et velformet og disciplineret big band til, at omsætte sine kompositioner. Det er en blanding af nye og gamle numre, som han har sat sammen til det 12 numre lange program, der rummer 2 mini suiter med 4 og 3 numre. Han har bl.a. hentet inspiration i nyere klassisk musik. Det høres i de mange spændende lag, som musikken bygger på. Han tager selv nogle gode solorunder undervejs, hvor der også er blevet plads til bl.a. Anders Larsson på trombone og Rolf Thofte Sørensen på trompet. Kathrine Windfeld Big Band er ikke en institution endnu. Men der ikke noget der tyder på, at big bandet ikke kunne blive det med tiden. 

Ingen kommentarer: