søndag, marts 17, 2019

Orgelduo: Hr. & Fru Orgelduo travels the World (Orgelduo) LP+hæfte

Længe (længe) før der var jazz i mine ører, så var der tegneserier i mine øjne. Belgiske og franske tegneserier var og er favoritterne. Det gælder både Asterix, Lucky Luke, Tintin, Splint & co. og Vakse Viggo. Da jeg hørte om at den her udgivelse, sagde min puls “kapow”!

Kombinationen af jazz og tegneserier er til gengæld ikke noget jeg har kendskab til. Der findes selvfølgelig tegneserier der har hentet inspiration i jazzens historier. Her er Barney og den blå tone fra 1987 en stor personlig favorit. Den brugte den franske saxofonist Barney Wilen, som udgangspunkt for historien.

Orgelduo går skridtet videre. De er en blanding af jazz og tegneserie på en og samme gang. Pladeudgivelsen Hr. & Fru Orgelduo travels The World er både en LP og et tegneseriehæfte. Orgelduo består af Simon Gorm Eskildsen, der er kendt for sine fantastiske pladecovers for feks. I Think You’re Awesome og som pianist/keyboardspiller i bla. afrobandet Addisabababand og egen jazztrio og trommeslageren Daniel Sommer, der bla. lavede et suverænt solo-album for et par år siden og spiller sammen med sangerinderne Karmen Röivassepp og Live Foyn Friis.

Vinylpladen er et soundtrack til tegneserien. Den handler om ægteparret Hr & Fru Orgelduo der har vundet en tur til Rhodos med selskabet Fiasco Tours. Uden at afsløre for meget, så bliver det ikke helt som planlagt. Det er dog ikke noget der påvirker Orgelduo-parret. Med højt humør formår de totalt og aldeles, at ignorere alverdens farer der vælter ind over - eller nærmere hen over - hovedet på dem. Musikken er en forrygende blanding af lækre cocktail party toner, action ladede rytmer og en hulens masse godt humør. Duoen har undervejs besøg af lidt ekstra musikere. Her møder vi bl.a. trompetisten Scott Westh - der deler navn med en af tegneseriens helte og saxofonisten Cesar Joaniquet. 

Albummet - vinyl og tegneserie - får en kæmpestor anbefaling herfra. Den umiddelbart lette tone og de fede tegninger går godt i spænd. Det er en vellykket udgivelse, der er et must for tegneserie og Hammond afficionados.

Ingen kommentarer: