søndag, februar 11, 2024

Knudsen/Bremer/Ewert: Bushbabies (Bignote) LP/digital

 

Meget kan man beskylde Niclas Knudsen for - men ikke at være stillestående og kedelig. Nu er han gået sammen med bassisten Jonathan Bremer og trommeslageren Felix Ewert der begge spiller i Tabloid - og har gang i  karrieren i så forskellige ting som Bremer/McCoy og Andreas Odbjergs liveband. Knudsen trykker den af med både Ibrahim Electric og Kalaha på landets livescener. På streamningtjenesterne er det som Niclas Knudsen Trio og The Jazz Seekers han spiller behagelig jazz - mens han i øvrigt også har lavet nogle plader hvor han synger på dansk.

Her er Bushbabies endnu et skud på Niclas Knudsens vidtfavnende musikaske træ. Selv om pladen ikke minder om noget som han har lavet før, så er jeg ikke i tvivl da jeg hører guitaren. Han har sin helt egen stemme på guitaren.

Musikken har Niclas Knudsen skrevet på en rejse til Zanzibar og det har da uden tvivl inspireret ham til afrobeat og high life tonerne der er på pladen sammen med inspiration fra cumbia og de tre danskeres ophav. Uptempo nummeret Desertmen og den mere rolige Selous hører til blandt favoritterne på pladen. Bushbabies er endnu et Niclas Knudsen projekt der er værd at bruge tid på.

Bushbabies på Facebook


Ingen kommentarer: