fredag, marts 01, 2024

Little North: While you wait (ACT Records) LP/CD/digital

 

Der har været fart på Little North siden den første plade med dem på April Records kom i maj 2020. Allerede to år efter havde de udgivet tre plader og spillet på den store internationale messe Jazzahead i Bremen. Jeg ved ikke om det var der, hvor kontakten til det toneangivende tyske pladeselskab ACT blev skabt. 

Faktum er at Little North nu debuterer for ACT og er klar til den store (jazz)verden. Klavertrioen følger ikke en fast skabelon med deres udgivelser. Denne gang har de den norske trompetist Oscar Andreas Haug med som gæst på deres album While you wait.

 ACT er ikke bange for at nævne et par af deres største kommercielle succeser, Esbjörn Svensson og Bugge Wesseltoft i sammenhæng med Little North. Det handler selvfølgelig om den nordiske jazz, der også har et stort publikum syd for Kruså. Little North nævnes som den nye generation, hvor melodi og melankoli flettes elegant ind i triojazzen.

Trioen + Oscar Andreas Haug skuffer på ingen måde. Det er en velfungerende og sammenhængende plade, hvor trioens sammentømrede kollektiv sagtens kan folde sig ud og byde en storspillende trompetist indenfor. Det er et stærkt udspil fra Little North der skruer mine forventninger i vejret til et internationalt gennembrud.

Bandcamp

Ingen kommentarer: