torsdag, september 16, 2004

Autofant: Family (DZO Records/ILK)


Retrosynthfreaken Henrik Sundh og trommeslageren Kresten Osgood, som begge er med i Tys Tys, har en trio sammen med bassisten Johan Segerberg. De kalder sig Autofant, og har netop udsendt deres første CD Family. Et almindeligt jazztrommeintro starter pladen, og det varer ca. 15 sekunder, så er almindeligheden også ophørt.
Jean Jacques Perrey (fransk Moog-ikon fra starten af 70’erne) møder moderne laptopmusik, indisk kompositionsteknik møder reggae, pop møder støj, glad-i-låget møder alvorlig, improvisation møder programmeret. Musikken er ligeså godt sammensat som navnet Autofant. Autofant ligger godt i munden, musikken ligger godt i øret. Det her er party, sjov og ballade på meget skæv (ikke som i hashrus) måde.
CD’en hedder Family og hvis det er målgruppen, de der har tænkt på, så rammer de plet. Min halvandet år gamle datter og jeg dansede lystigt løs til det eneste nummer med sang; Heaven is above me.
Det her er ikke jazz eller electronica, men et eller andet sted ude i rummet, har de nok et navn på stilarten. Den er original og meget meget god.

Ingen kommentarer: