onsdag, oktober 13, 2004

JAZZNYT Uge 42 2004I foråret 2005 får filmprojektet, som blev optaget på det ”gamle” Montmartre under jazzfestivalen, premiere. Filmen har arbejdstitlen Between a smile and a tear – A night at the Montmartre Club in Copenhagen. En af de medvirkende Toots Thielemans har altid sagt at han levede mellem et smil og en tåre, udfra det skrev Lisa Nilsson og filmens idémand Niels Lan Doky en sang. Inspirationen til filmen fik Niels Lan Doky fra Wim Wenders film Buena Vista Social Club, hvor gamle cubanske musikere samles og spiller den oprindelige musik. Doky’s mål med filmen er, at nå et publikum udenfor de sædvanlige jazzkredse, ligesom Wenders film fik mange til at høre den gamle cubanske musik for første gang du kan læse mere ::HER::


Nobody Beats The Beats har udsendt et nyt album, Drops from above. Ligeledes er de taget på Danmarksturné. Nobody Beats The Beats er egentlig ikke et band, men derimod den Københavnske DJ Sonny B’s idé, hvor han har samlet en masse forskellige folk. Den første plade fra 2002 kunne nærmest betegnes som en Lounge-goes-hip hop plade, hvor den følgende, The second coming fra 2003 var blevet mere R’n’B og funk inspireret, men stadig med lækre jazzede undertoner. På Danmarksturnéen er det Jokerens liveband Booty Cologne, som udgør grundstammen, kombineret med pladespillerekvilibristerne Tue Track og DJ Noize og rapperne ADL og Context, samt en sangerinde som jeg desværre ikke ved hvad hedder, men hun synger helt vildt godt. Nummeret Push er ugens uundgåelige på P3, så det kan jo være at du får hørt nummeret, hvis du forvilder dig ind på P3’s frekvens. Tag ud og oplev bandet live, det kan klart anbefales. Læs mere ::HER::

Klüvers Big Band har travlt i denne uge i Toronto. Orkestrets undervisnings- & koncertforløb for folkeskoleelever har været et tilbud til børnene i Århus Amt i over 20 år. Nu er 8 sange oversat til engelsk og de canadiske skolebørn skal vise, at de også kan synge med big band backing. Foruden at gennemføre dette forløb for og med børn, vil Big Bandet kunne høres flere steder i storbyen Toronto. Dagen efter ankomsten blev der spillet koncert på The Harbourfront Centre, som sammen med Kunststyrelsen står for planlægning af denne flotte festival. I mandags blev der spillet koncert på en af byens jazzklubber, The Rex. Onsdag aften spiller Big Bandet op til bal på Det Danske Handelskammers årlige generalforsamling på The Ontario Club. Dagen efter er det musikstuderende på Humber College, der får glæde af Big Bandets besøg i Toronto, når der afholdes workshops for de studerende efterfulgt af en koncert

1 kommentar:

Blog World sagde ...

i was just browsing through the blog world searching for the keyword posters and it brought me to your site. You have a great site however it is not exactly what i was looking for. Good luck on your site. sincerely, antonio.