søndag, oktober 31, 2004

JAZZNYT UGE 45 2004
Hvis jeg skal finde en melodi eller en kunstner, er det som regel
www.allmusic.com jeg bruger. Men nu har jeg fundet et fantastisk alternativ. Nordmanden Arill E. Andersen er en af den slags nørder, som jeg bare elsker. Han har i de sidste mange år indsamlet data om alverdens jazzindspilninger. Han har indtil nu registreret 77.000 titler. 50.000 optagelser og 34.000 artister. Du finder hans arbejde ::HER:: under posten DISKOGRAFI. Et eksempel, jeg er helt vild med Caravan. Den kan jeg finde i intet mindre end 455 versioner. Lige fra Barney Bigard & His Jazzopaters (Med The Duke på piano) i en optagelse fra december 1936 over en optagelse med Kjeld Bonfils Trio (med Bent Fabricius Bjerre på piano) i en optagelse fra december 1953, til optagelser med Monk, Jimmy Smith, Wes Montgomery etc. Opslagsværket er bedst til at finde frem til ældre musik og musikere, den er ikke god til nyere jazzmusik.

Jason Moran and The Bandwagon er til februar ude med et album på Blue Note. Albummet hedder Same mother og er en jazzopdagelsesrejse udi bluesmusikken.

Palmetto Records er på ingen måde fedtet. ::HER::
finder du en bunke MP3'ere til fri download. Melodierne er uudgivede og nye ting med bl.a. Dr. Lonnie Smith, Bill Mays Trio, Herbie Nichols Project, Andrew Hill og Larry Goldings.

Man tager en ekspressiv pianist (Jacky Terrasson), en svensk sangerinde (Rigmor Gustafsson) og sætter dem til at indspille Dionne Warwick sange. Arrgh, fy for den da, tænkte jeg, da jeg så det. Er det virkeligt nødvendigt med Heartbreaker o.l. i jazzudgaver. Men hov hov, unge mand. Warwick har jo en egentlig an fortid som Bacharach fortolker. Det er dem som Terrasson og Gustafsson har sat stævne. Walk on by, Alfie, Close to you, Raindrops keep falling on my head etc. er på tracklisten. Albummet hedder Close to you, og er ude på ACT Records.I forbindelse med udgivelsen af albummet spiller de på Stockholms jazzklub Fasching d. 5. & 6. november.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Nu du er i gang med at skrive om MP3 og jazz, så har jeg et par links, som kan være nyttige. På Allaboutjazz.com, som er en rigtig god portal om jazz, (http://www.allaboutjazz.com/php/article_center.php?in_type=110) kan man finde links til kunstnere, som gratis giver MP3'er væk. Greg Osby og D.D. Jackson er værd at kigge på.

Et anden god side: emusic.com. Man kan få en prøvetid, hvor man kan downloade 40 numre gratis. Man kan opsige abonnomentet når som helst. Der er blandt andet Miles Davis, Chick Corea, Charlie Parker og mange andre...