onsdag, februar 15, 2006

KortJazzNyt

Ingen plade fra DR big Band og Jomi Massage
Med udgangspunkt i al balladen omkring Mohammed tegningerne, har bagmændende bag udgivelsen "Jomi Massage møder DR Big Band og Lars Møller – sammen fremfører de en række Skandinaviske Klagesange" valgt at vente med udgivelsen. Teksten og musikken er en politisk og samfundskommenterende sag, med et cover hvor Jomi Massage alias Signe Høirup Wille Jørgensen er iklædt en dannebrogsburka med et hul til munden istedetfor øjnene. I pressemeddelelsen hedder det bla: "'Skandinaviske Klagesange' er et flertydigt og politisk nuanceret værk, som vi på ingen måde ønsker skal bidrage til en hårdere opridsning af nogen som helst form for fronter...Det er et værk, som på ingen måde må blive opfattet som en forsimplet provokation. Men desværre har den samfundsmæssige og politiske debat i de sidste dage taget en sådan drejning, at det synes som om ordet og det nuancerede argument har mistet sin magt." Hele pladen kan istedet streames fra Morningside Records og DR P2 Radium.
Læs mere her: http://gaffa.dk/nyheder/view.php/news_id=14872
Morningside Records: www.morningsiderecords.dk
Radium: www.dr.dk/radium

Mandags big bandet endelig på CD
Niels Jørgen Steens legendariske Monday Night Big Band blev i weekenden foreviget på "lydbånd", da begge deres koncerter på Paradise Jazz Club i Huset i København blev optaget. Cope Records udgiver d. 1. april CD'en Live from Paradise med musik fra koncerterne.
Monday Night Big Band:
http://www.paradisejazz.dk/mnbbpic.html

Hot'n'Spicy skifter navn
Et af de senere års store danske jazzsucceser Hot'n'Spicy skifter i forbindelse med deres næste pladeudgivelse navn til Pillow. Trioen med Bjarke Falgren, Lars Tormod Jenset og Svein Erik Martinsen har begejstret mange med deres udadvendte og glade jazzmusik. Den kommende plade udkommer i løbet af foråret.
Hot'n'Spicy: www.hotnspicy.dk
Pillow: www.pillow.dk

Ugens site
Der findes en sand urskov af jazzrelaterede sites fra hele verden. Mange som er gode, og en del som er mindre gode. Ofte kan man støde på sider som ikke er opdateret siden sept. 2003 eller lign. Fremover vil der hver uge være en anbefaling af et godt jazzsite. Den første er et vaskeægte nørdsite. Siden The International Archives for the Jazz Organ har eksisteret på nettet siden 1996! Det bærer sitets design også præg af, men indholdet fejler intet. Der er oversigter over artister fra hele jordkloden, fra Danmark til Puerto Rico, med jazzorgelet som fællesnævner. Der er lister over pladeudgivelser, og ikke mindst mange MP3'ere i fuld længde. Iøvrigt er vores egen Hammond konge Kjeld Lauritsen kåret som februars "Organist of the Month"
www.iajo.org

Ingen kommentarer: