søndag, februar 26, 2006

Ola från Malmö
Den svenske basunist Ola Åkerman, der bor i Malmø, tager en gang imellem turen over Øresund, hvor han er mødtes med københavnske musikere. Det er der nu kommet en CD ud af; All together now som udsendes af danske Calibrated Records. Ola Åkerman spiller bla. i Wonderbrazz og Tolvan Big Band, men på solopladen tager han udgangspunkt i 60'ernes jazz, hvor det specielt er Miles Davis og John Coltrane der har inspireret. Kasper Villaume tager sig af klaveret, Daniel Franck bassen og Anders Mogensen sidder bag trommerne. Musikken er komponeret af Ola Åkerman, pånær et enkelt nummer. Pladen er af den sjældne slags, hvor det er basunen der er i front som soloinstrument det meste af tiden. Der spilles hardbop, med et groovy sammenspil, hvor Åkerman formår at få det til at svinge mellem de enkelte musikere, bla. kan der opleves nogle forrygende funky forløb mellem Villaume og Åkerman.

McNeely's afskedssuite ud på CD
DR Big Band har gennem tiderne haft mange, både legendariske og karismatiske dirigenter, hvor Thad Jones står som fyrtårnet, med størst betydning for deres kunstneriske udvikling. Men når han først er nævnt kommer man hurtigt til Jim McNeely på listen over de dirigenter som har haft betydning for DR Big Band.
McNeely stod i spidsen for big bandet fra 1998 til 2002, og det er McNeely's afskedssalut til big bandet der nu er kommet på CD. Dedication suite er et værk hvor McNeely’s mål har været, at fremhæve de enkelte musikere i soli og duetter, men også en personlig beskrivelse af den sidste tid han havde i København.
Dette er en CD for big band freaks, som elsker når bunken af musikere, fremstår som en stor levende organisme
DR Big Band: www.dr.dk/bigband

Minh klar til at indtage Danmark
Fra den 28. februar og frem til den 18. marts er Chris Minh Doky på Danmarks turné med sin danske supertrio, bestående af Kasper Villaume på piano og Morten Lund på trommer.
Til august kommer der en ny plade på Blue Note og skulle efter sigende vise nye sider af bassisten Chris Minh Doky.
Chris Minh Doky: http://www.doky.com/

Sonning ude med checkhæftet
Hvert år uddeles der stipendiater til unge musikere fra Sonning Fonden, heraf størstedelen fra den klassiske verden, men der er også nogle jazzmusikere imellem. I år har saxofonisten Magnus Thuelund, pianisten Peter Rosendal og saxofonisten Niels Lyhne Løkkegaard hver modtaget 50.000,- af fonden. Førstnævnte Thuelund er nok det mest ubeskrevne blad, han spiller i bandet Magnify og var med på Swinging Europe turnéen i foråret 2005.
Sonning fonden:
http://www.sonningmusik.dk/
Peter Rosendal:
http://www.peterrosendal.dk/
Niels Lyhne Løkkegaard:
http://www.nielsloekkegaard.dk/

Skandinaviske reminisenser
I oktober kom der i Frankrig en ny plade med Niels Lan Doky, Scandinavian Reminiscence på Label Ames i en serie der hedder Didier Lockwood presente. Pladeselskabet er skabt af Didier Lockwood -violinisten som kunne opleves i Niels Lan Doky's Between a smile and a tear. På pladen bakkes Doky op af Pierre Boussaguet (bas) og Karl Jannuska (trommer).
Pladen blev udsendt i Japan i december måned.
Niels Lan Doky:
www.nielslandoky.com

Mindekoncert for Finn Ziegler
Finn Ziegler hyldes søndag d. 5. marts på Jazzhouse af gamle medmusikanter og elever. Bla. kan Carsten Dahl, Jacob Fischer, Kristian Jørgensen, Christina von Bülow og mange flere opleves på scenen.
Finn Ziegler: http://www.finnziegler.dk/

Inger Marie Gundersen ankommer til Danmark
Hun er norsk, og spillede for første gang i Danmark i den forgangne weekend, alligevel udsender Stunt Records nu hendes debutplade Make this moment. Pladen er solgt i mange eksemplarer i Korea, Japan og Hong Kong, og har haft flere førstepladser på asiatiske jazzhitlister Hun kommer fra den norske by Arendal, hvor hun i flere år har sunget for det lokale big band.
Inger Marie Gundersen:
http://www.ingermarie.com/

Bent J fylder 33 år
D. 1. marts fylder den legendariske Jazzbar Bent J, i Nørregade i Århus 33 år.
Bent J:
http://jazzbarbentj.dk/

90 år og still fiddlin'
Swingkongen mm. Svend Asmussen fylder d. 28 feb. 90 år. Sidste år udkom biografien June nights, hvor man kan få et indblik i hans spændende liv.
Et stort tillykke herfra!

Ingen kommentarer: