fredag, juli 14, 2006


Pladenyheder
Nikolaj Hess er en af de mest travle jazzmusikere lige nu. Under CJF 2006 optrådte han et utal af steder, og nu udsender han to meget forskellige albums. Den ene, By this river er sammen med den norske sangerinde Sissel Vera Pettersen. Den udgives af Kenneth Bagers pladeselskab Music for dreams, der mest beskæftiger sig med mere elektronisk farvet musik. Bla. har de udgivet Hess is More's to plader. Hess is More er som bekendt Mikkel Hess, bror til Nikolaj Hess.Den anden udgivelse er er sammen med bassisten Jens Skou, hvor de med deres Hess/Skou Quartet har lavet pladen Coral, der udover at dele titel med en Keith Jarrett komposition, også er inspireret af Jarretts pladecovers. Men så hører lighederne også op. Saxofonisten Chris Cheek, som vi efterhånden kender godt herhjemme fra hans samarbejder med Jakob Bro og Trioscope, er med på flere numre. Derudover er trommeslageren Gregory Hutchinson med. Hutchinson nåede at være fast mand i Ray Brown Trio inden baslegenden døde. Musikken på Coral er en blanding af Nikolaj Hess' og Jens Skou Olesens kompositioner, med afstikkere til så forskellige numre som Pink Floyds Us and them og Tizols Caravan. Både Skou og Hess er undevisere på Rytmisk Konservatorium og deres fornemmelse for musikalske virkemidler er god. Musikken er ikke overlæsset, men alligevel fyldig og smager mere af New York end af nordisk lethed.
www.hessskou.dk
www.myspace.com/nikolajhess

Esbjörn Svensson Trio eller e.s.t. som de kaldes blandt venner, udsender d. 22. september Tuesday wonderland på ACT Records, udgivelsen følges op af en Tyskland turné.
www.est-music.com

Koop, som lige har optrådt på Roskilde Festivalen, udsender til oktober Koop Islands på Compost Records.
www.myspace.com/musicbykoop

Stefano Bollani, som var i København for at spille sammen med Ben Webster prisvinderen Morten Lund, kan også finde ud af, at spille alene. Bollani's første udgivelse for ECM, bliver pladen Solo piano, hvor han giver sig i kast med melodier, som Louis Armstrong, Nat King Cole og Scott Joplin har indspillet. Der bliver også plads til Beach Boys' Don't talk.
www.stefanobollani.com

Tomasz Stanko Quartet har deres tredje album på vej. Lontano, som ECM udsender, er indspillet i Sydfrankrig, i stedet for i Oslo, som de to første. Stanko arbejder iøvrigt på et projekt, som ifølge rygterne inkluderer trommeslageren Stefan Pasborg. Pasborg spillede for nylig sammen med Stanko i Warszawa.
www.tomaszstanko.pl

Joe Lovano Ensemble er navnet på Lovanos store orkester. 1. aug. udsender de Streams of expression, hvor blandt andet Birth of the cool bliver behandlet med respekt. Allerede nu er der rig mulghed for at høre noget af musikken og møde musikerne, som bla. tæller George Garzone og Tim Hagans. På www.streamsofexpression.com er der en masse videoer om tilblivelsen af pladen.
www.joelovano.com

Blue Note har indlemmet Tania Maria i sin stald, og 1. aug. er der så mulighed for, at høre hvad der kan komme ud af det. Pladen Intimidade indeholder kendinge som Besame mucho og Agua de beber.
www.taniamaria.net

I 2003 fik Patricia Barber en pose penge fra Guggenheim Fellowship, som skabte så meget frihed/overskud til, at hun kunne lave værket Mythologies, som er baseret på et af den græske mytologis hovedværker, nemlig Ovids Metamorfoser. Pladen udkommer 15. august.
www.patriciabarber.com

Da Madeleine Peyroux udsendte Careless love var der gået 8 år, siden debuten Dreamland. Denne gang er der kun gået 2 år, når hun d. 12. sept. udsender pladen Half the perfect world. Pladen spås selvfølgelig store salgstal.
www.madeleinepeyroux.com

Cæcilie Nordby's svenske mand, bassisten Lars Danielsson har efterhånden begået 12 plader i eget navn. Nu kommer den 13, Melange bleu, der som den foregående Libera me udsendes af ACT Records.
www.larsdanielsson.com

Caroline Henderson udsender d. 4. sept. sit tredje jazzalbum, endnu engang bakkes hun op af Kresten Osgood, Jesper Nordenström og Anders Christensen. Love or nothin' er allerede ude i Japan, hvor Columbia udsendte den i maj. Herhjemme er det Stunt som står for udgivelsen.
www.carolinehenderson.dk

Guitaristen Jakob Bro er lige blevet færdig med indspilningen af et album, som forventes ude d. 15. okt. på Loveland Records. Ben Street, Paul Motian, Chris Cheek og Mark Turner har været i studiet med Jakob Bro. Et stærkere hold end dette finder man, vist ikke idag på den internationale jazzscene.
www.jakobbro.com

Jeppe Kjellberg og Flemming Agerskov's duo album Discoveries in slow motion er netop udgivet på Yebba Music.
www.yebba.dk

1 kommentar:

Anonym sagde ...

:-) !