fredag, august 11, 2006

Danske Jazz Divaer
På søndag d. 13. aug. kl. 19 sender DR2 det første program i serien Danske Jazz Divaer. Katrine Madsen, der fødte sit andet barn, tre dage efter Copenhagen Jazz Festival sluttede, er den første på programmet. Vi får mulighed for, at opleve hende på Jazzhus Dexter i Odense, hvor hun er på scenen sammen med Jesper Bodilsen, Jonas Johansen og Henrik Gunde.
I de kommende programmer skal vi møde Silvana Malta, Malene Mortensen, Julie Maria og Susi Hyldgaard.
Katrine Madsen:
www.katrine-madsen.dk

Ny jazzklub i Ålborg
I september åbner en helt ny jazzklub i Aalborg, JazzKlub Limbo. Klubben er født i et samarbejde mellem Studenterhuset i Aalborg og et par lokale ildsjæle, og vil fremover byde på koncerter i topklasse, både med internationale navne, lokale kunstnere og musikere fra resten af landet. JazzKlub Limbo er en form for pionerarbejde i Nordjylland, dels fordi jazzklubben ikke er styret af en forening, men er en rigtig klub, og fordi det sjældent at et stort regionalt spillested vil involveres i en klub som JazzKlub Limbo. Studenterhuset i Aalborg er ansvarlig for booking og økonomi, og efterårsprogrammet 2006 byder bl.a på navne som Hilmar Jensson's TYFT med bl.a Jim Black, Tim Berne i et nyt dansk projekt. Trio Chroch med besøg af den amerikanske poet Richard Rizzi, MOSKUS feat. Lotte Anker og Simon Toldam, Triometrik fra Sverige med bl.a Terje Sundby, Big Bombastic Collective i topform og Wolfgang Muthspiel i dansk supergruppe. Ligeledes bliver det fra klubbens fødsel en tradition, at der er live DJ's med jazzvinyl før og efter alle koncerterne.
Studenterhuset:
www.studenterhuset.dk

Punkt Festival
I den norske by Kristianssand afholdes i dagene 24. til 26. aug. den nyskabende festival Punkt. Hovedmændene bag er Jan Bang og Erik Honoré som har skabt en festival centreret omkring to scener og scene/studie hybridden Alfarommet, hvor man mellem de almindelige koncerter kan opleve liveremixes af de lige overståede koncerter.
Musikerne som optræder på festivallen skaber ligeledes nye netværk og optræder i sammenhænge, som de ikke normalt indgår i. Blandt kunstnerne finder vi nogle af de mest toneangivende kunstnere på norske jazzscene gennem de senere år, bla. Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Food, Wibutee, Eivind Aarset og Audun Kleive. Desuden uropføres WARP (Wagner Reloaded Project) hvor ny musik af Brian Eno, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson etc. opføres af Kristianssand Symfoniorkester sammen med bla. Jan Bang, DJ Strangefruit og Peter Schwalm. Festivallen slutter med en koncert med Tys Tys.
Punkt er også navnet på et musikalsk samarbejde mellem Jan Bang og Erik Honoré, der udgives i forbindelse med festivallen en plade med duoen.
Punkt:
www.punktfestival.no
www.myspace.com/punktsongs

En for de hurtige!!!
Destination Out er en ny blog som fokuserer på freejazz. Men ikke nok med det, musikken som de skriver om, lægges også ud på sitet. Lige nu er der mulighed for at hente en koncert med Ornette Coleman fra d. 16. juni 2006 i Carnegie Hall.
De beskriver selv sitet sådan: "En mp-free blog der fokuserer på sjælden og out-of-print musik. Sangene vil være tilgængelige i et par uger, og er kun til evaluering. Gå til koncerter. Køb musik."
Lige nu er der feks. musik med Jan Garbarek (fra '69), Julius Hemphill og Joe Harriott.
Tak til www.jazzpasvenska.se for linket
www.destination-out.com

Ingen kommentarer: