mandag, oktober 22, 2007

Nordisk jazzsamarbejde


Nordjazz netværket og Nordisk Kulturfond har skudt penge i et projekt, hvor fire nordiske jazzbands sendes på turné i Danmark, Norge og Sverige i perioden 25. januar til 17. februar 2008. I Danmark bliver det i Vinterjazz perioden, der i 2008 løber fra 25. januar til 3. februar.
Fra Norge kommer saxofonisten Mathias Eick, der er mest kendt fra Jaga Jazzist, han har en soloplade på vej fra ECM, hvor Jon Balke (keyboards), Audun Kleive (trommer) og Audun Erlien (bas) medvirker, det er de samme musikere, han tager med til Danmark. Fra Sverige kommer Wildbirds and Peacedrums, der bevæger sig et sted mellem folk, pop, rock, jazz og noget andet. Desuden kommer trioen Musicmusicmusic med Fabian Kallerdahl på piano, de har netop udsendt albummet Macbeth. Fra Danmark kommer Marilyn Mazur. Hvornår og hvor du kan fange de enkelte kunstnere kan du læse om på www.vinterjazz.dk hvor det snart offentliggøres.

Mads Hyhne vinder Bent Jædig prisen
Basunisten Mads Hyhne blev årets prismodtager ved Bent Jædig Galla Prisfesten d. 14. oktober på Copenhagen Jazzhouse. Det var en meget overrasket Hyhne der modtog prisen.
Mads Hyhne har huseret på de danske jazzscener siden starten af 90'erne. Han har især gjort sig bemærket med Bugpowder, New Jungle Orchestra, Osgood/Jædig Kvartet, Hugo Rasmussen Allstarz og med sit eget Phoenix City, som han udsendte en plade med i 2006.

Ingen kommentarer: