onsdag, november 12, 2008

Chris Minh Doky: A jazz life (EMI/Blue Note)

Dobbelt Doky
Det er jo overvældende det her. En dobbelt-cd med 22 numre fra bassisten Chris Minh Doky's karriere, en med de vokale numre og en med de instrumentale. Men at kalde pladen for A jazz life kan jo gøre en bekymret: "Var det det?", eller kan et jazzliv virkelig vare så få år? Nok ikke...

Chris Minh Doky er udover at være djævelsk dygtig jazzbassist også helt fantastisk til at sælge jazz. Han er ikke kun et godt varemærke, men han har også en suveræn evne til at lande der, hvor man ikke lige venter det. Som feks. den her CD, der kan købes på Baresso's kaffebarer landet over. Han har tidligere gjort det med sangerinden Sinne Eeg's Kun en drøm og det betød næppe noget negativt for den plade. I USA har man hos kaffekæden Starbucks solgt musik med stor succes igennem flere år. Man sidder der med en kop lækker latte, følelsernes parader er helt nede og ud af højtaleren i kaffebiksen strømmer lækker musik. "Hov, hvad er det?" Man fiser op til baristaen og spørger om, hvad det er for noget herligt musik. Hun fortæller hvad det er, med den bonusinfo at pladen kan købes lige her. Tak, kan man vist kun sige.
Pladen bringer ikke noget nyt frem for folk der har fulgt Minh Doky's karriere, men for andre er det et fint sted at hoppe på. CD 2 med instrumental numrene er favoritten, men det skal en jazzblogger vel mene? Her hører man virkelig hvad Minh Doky kan og det er en hel del. Gæster som John Scofield, Toots Thielemans og Hiram Bullock trækker ikke ned på helhedsindtrykket.
Chris Minh Doky: doky.com

Ingen kommentarer: