onsdag, november 12, 2008

Meloscope: Deluxe (Kopasetic)

Svensk impro med en dosis klassisk

I 2007 udsendte Meloscope debutpladen Re: Someone lost, der indeholdt bandets debutkoncert fra Glenn Miller Café i Stockholm, maj 2006. Pladen var et stort improvisationsmesterstykke og levede i høj grad, i kraft af de fire musikeres store erfaring og evne til at fatte hvad improviseret jazz går ud på - og ikke mindst var de i stand til at føre det ud i livet, så det var lytteværdigt.
På den nye plade er bandet, der består af Peter Danemo der er bandleder og trommeslager, Cennet Jönsson på sopran- og tenorsaxofon og basklarinet, Joakim Milder på tenorsaxofon og Christian Spering på bas, suppleret med tre musikere. De tre klassiske musikere der spiller klarinet, bratsch og cello er med til at løfte bandet til nye højder. Meloscope gør det ikke let for sig selv som musikere, når de skifter mellem komponeret og improviseret musik for så pludseligt, at føje endnu en dimension til musikken i form af de tre klassiske musikere, der både spiller med og "spejler" Meloscopes musik.
Meloscopes musik er ikke for tøsedrenge, men for dem der tør give en plade mere end en chance, fordi de ved at det er der at der begynder at ske noget af det, der rører en inde under huden.
Kopasetic: www.kopasetic.se/AlbumPP.asp?id=1154

Ingen kommentarer: