lørdag, oktober 17, 2009

Aggerbæk: My oh my (Your favourite jazz)

Stor oh stor

Sangeren og guitaristen Benjamin Aggerbæk lavede for et par år siden en debutplade, der ikke gjorde noget større indtryk på mig. Den varslede slet ikke det mesterværk han lige har serveret, med den nys udgivne My oh my. Jazzen er en fyldig del af fundamentet på en plade der balancerer elegant mellem pop og den dybere singer/songwriter genre. Han lyder ikke umiddelbart som nogen anden, på trods af at de førnævnte musikalske genrer er veludforskede.
Pladen indledes med balladen When true love says goodbye. Den får sat dagsordenen for et emotionelt stærkt og personligt album. Herefter følger titelnummeret My oh my, der med sit trad.jazz-inspirerede arrangement skruer humøret en anelse op efter, at den elskede forlod Aggerbæk på første nummer.
På St. Peters Blues, en herlig swing-blues er violinisten Alexander Kraglund i front sammmen med Aggerbæk. Han spiller en Svend Asmussen-inspireret violin, der klæder nummeret. Kraglund spiller også kromatisk mundharmonika på pladen. Aggerbæk er ikke bange for at udstille sin skrøbelighed med vokalen, hvor han bla. synger falset på enkelte numre. Sangerinden My (et særdeles bogstavsøkonomisk navn) synger bla. duet med Aggerbæk på bossaen Orange moon. Pladens hit er uden tvivl Be together, apart. Akustisk guitar og strygere er den perfekte musikalske underlægning til det bittersøde nummer.
Benjamin Aggerbæk suppleres musikalsk af sin faste gruppe, der består af førnævnte Kraglund, Kasper Bai på guitar, Martin Krogh på bas og Rasmus Glendorf på trommer. Derudover er der brugt en lang række gæstemusikere, heriblandt Anders Bast på sax, Ole Visby På klarinet, Thomas Caudery på trompet og Gustav Rasmussen på basun.
My oh my er en meget anbefalelsesværdig plade, der bør hidkalde opmærksomhed fra jazz- og singer/songwriterlyttere, med sans for stor kvalitet.
Bandcamp: aggerbaek.bandcamp.com
Your Favourite Jazz: yfr.dk/jazz

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Sådan der - ikke så meget pjat. Helt enig, Niels.
Mvh. Jacob