fredag, oktober 21, 2011

Jeff Williams: Another time (Whirlwind Recordings)

Give the drummer some
Der er helt sikkert læsere af denne blog der har helt styr på hvem Jeff Williams er. Men jeg må indrømme at jeg har mine grænser. Jeg var ikke lige oppe på hvilken jazzkat Jeff Williams var. Så da CD'en dumpede ind og jeg så coveret tænkte jeg at det var en slemmer fusionsplade. Ja undskyld, men et coverbillede med en mand i lang sort læderfrakke, der kaster et bækken afsted som en frisbee er bad taste, som fusionsmusikere så ofte vist at de er mestre i.
Der var kontant afregning, da CD'en blev sat på. 

Det var overhovedet ikke fusion! Tværtimod! Jeff Williams har været fast mand hos Stan Getz (1972-74) og sammen med Dave Liebman i gruppen Lookout Farm (1973-76). Han har spillet med Lee Konitz og Joe Lovano i de senere år og lavede i starten af halvfemserne to roste soloalbums sammen med Tim Ries og Kevin Hays.
Med det nye album gør han rent bord. I selskab med Duane Eubanks (trompet), John O'Gallagher (altsax) og John Hébert (bas) har han lavet et kammermusikalsk jazzalbum. Musikken trækker på avantgardistiske tendenser, hvor skæve taktarter spises som slik. Jeff Williams spiller flydende og har et levende bækkenspil. Ingen fusion men masser af spændende ensemblespil.
willfulmusic.com

Ingen kommentarer: