lørdag, oktober 08, 2011

Simon Spang-Hanssen: Bird in space (Gateway)

Spang-Hanssen i Brasilien
Simon Spang-Hanssens karriere er i de senere år blevet veldokumenteret. Det interessante er at Spang-Hanssen bliver ved med at udfordre og udforske jazzen på sin egen meget personlige måde. Det er altid med udsyn til den helt store verden. Han omgiver sig ofte med spændende jazzmusikere fra feks. Frankrig (hvor han også har boet). Han har tidligere hentet inspiration fra de afrikanske, de arabiske lande og de sydamerikanske lande. Denne gang er han taget til Brasilien i bogstavligste forstand. Han har taget konen og fløjtenisten Mariane Bitran med på rejsen. Han indspillede pladen for snart et år siden i den brasilanske by Belo Horizonte sammen med de tre brasilianske jazzmusikere: Irio Junior (piano), Enéias Xavier (bas) og André "Limão" Queiroz (trommer).
Det er blevet til et spændende møde mellem brasiliansk og europæisk jazz. Simon Spang-Hanssens åbne, fordomsfrie og nysgerrige tilgang til jazzen giver os endnu en gang en god plade. I brasiliansk jazz er det karakterisk med brugen af el-bas, hvilket også er tilfældet her. Stilen er åben, melodisk og rytmisk (yes, der smides lidt samba i ovnen en gang i mellem) og udadvendt. Der er numre som feks. titelnummeret der har en underliggende let loungstemning, uden at det kammer over og bliver lummert og klægt.
Det er meget passende at sætte Spang-Hanssens plade på nu, hvor sommeren er slut. Det er en behagelig plade der spreder solskin og varme.
simonspang.dk

Ingen kommentarer: