torsdag, januar 05, 2012

Benjamin Koppel: Quatre trois deux un (Cowbell)

Benjamin Koppel har sammen med Casper Rongsted tidligere i år udgivet bogen Ud af musikken - sådan forklarer man musik for en kat. Jeg må blankt erkende, at jeg ikke helt fattede hvad bogen gik ud på. Men det ændrer ikke på det faktum at Benjamin Koppel fortsat har noget fornuftigt at sige - bla. i Smagsdommerne. Jeg har det bare bedst med at lytte på Benjamin Koppel når han sætter saxen til munden. Han lavede tidligere i 2011 det forunderlige improduoalbum The suddenness of inventivity sammen med bassisten Thommy Andersson. Andersson er også med på den nyeste udgivelse Quatre trois deux un, hvor Koppel for tredje gang arbejder sammen med den franske trommelegende Daniel Humair. Jacob Anderskov sidder ved klaveret, hvilket er et fint valg. Han har forståelsen for Koppels på en gang komplicerede og ligefremme musik.

Benjamin Koppel har ladet sig inspirere af en skitse af Poul Pedersen som han har hængende derhjemme. Det er en skitse til bogstavværket Quatre, Trois, Deux, Un som findes i sin færdige udgave på Randers Kunstmuseum. Koppels fascination og undren over værket har resulteret i musikken til albummet.
Koppels musikalske karriere stritter i mange retninger. Jeg fornemmer dog en vis musikalsk tryghed og ro for Koppel med netop dette materiale. Han er i sleskab med nogle musikere der har en fornemmelse og forståelse for Koppels musik. Det er nok en af grundene til at Koppels saxtone på denne plade er i særklasse.
cowbellmusic.dk

Ingen kommentarer: