søndag, april 27, 2014

Jazzahead 2014 - The Business, The Media & The Music

På Jazzahead mødes musikere, agenter, pladeselskaber, festivaler, bookere og andet jazzet godtfolk. De mødes i et løststruktureret netværk på kryds og tværs, hvor nye forbindelser skabes og gamle genoptages. Jeg hilste på de danske pladeselskaber Stunt, Storyville, Barefoot og ILK. De var alle aktivt tilstede på Jazzahead, bl.a. for at tale med deres pladedistribution ude i Europa. 

JazzDanmarks hårdtarbejdende stab havde ladet op til den store satsning gennem lang tid. De havde arbejdet hårdt på forberedelserne og var værter på den danske stand. Her kunne de danske jazzmusikere gøre opmærksom på sig selv sælge deres musik. Pierre Dørge, Karsten Bagge, Thomas Albæk, Mark Solborg og Marilyn Mazur var blandt de danske musikere der havde taget turen til Bremen for at netværke. Ligesom Jens Klüver og Ilse Vestergaard fra Aarhus Jazzfestival. Michael Blicher var i Bremen for at sælge sit nye band The Kutimangoes, samtidig med at han holdte gryden i kog efter succesturnéen med Steve Gadd. Jazzdanmarks formand Jesper Løvdal var aktivt tilstede på standen, til jamsessionen og som det ses på billedet, der hvor jazzen har hjemme.

Det var tydeligt at JazzDanmark havde lagt et kæmpearbejde i det danske fremstød i Bremen. De havde fået koblet fremstødet sammen med andre danske aktiviteter i byen. Der var restauranter der serverede dansk mad og der har været litteraturoplæsning med bl.a. Kim Leine. En af de store perler på den lange perlekæde af oplevelser, var koncerten med Aarhus Jazz Orchestra og Gitte Hænning. Den blev afholdt i den udsolgte koncertsal Die Glocke med plads til 1400 mennesker. Første afdeling bestod udelukkende af Aarhus Jazz Orchestras egen musik. Musik af Lars Møller, Michael Bladt og Claus Waidtløw begejstrede til fulde det voksne tyske publikum, der nok var kommet for at høre Die Gitte men også var friske på at lytte til Aarhus Jazz Orchestras egen musik. Gitte Hænning havde salen i sin hule hånd lige fra starten. Med et repertoire bestående af svenske melodier og gamle jazztravere var underholdningen sikret. Højdepunktet var en velsmurt version af Dansevise, hvor Møller havde ladet sig inspirere af Gil Evans i arrangementet af musikken. Gitte Hænning kastede sig frygtløst ud på dybt vand. Hun trak det hele hjem i kraft af charme og en pæn dosis vanvid. Tyskerne var begejstrede og Aarhus Jazz Orchestra havde en stor oplevelse. Det bliver spændende at se om der kommer mere ud af det samarbejde. Den lokale avis Wieser Kurier prydede sin forside af lørdagsavisen med et stort billede af Gitte Hænning. Dagen før havde Blood Sweat Drum + Bass været på forsiden.

De tyske medier er godt repræsenteret på Jazzahead. Bremen Radio har optaget alle koncerterne. Allerede dagen efter var det muligt at se alle de danske koncerter på Youtube. Koncerterne blev dækket af et stort kamerahold. Tjek selv videoerne. 

Jazzahead forttsatte resten af weekenden, hvor Palle Mikkelborg og Carsten Dahl spillede med WDR Big Band om søndagen. Fremtiden må så vise hvad de danske musikere har fået ud af den danske satsning. Min hurtige vurdering er at det var en succes af den store slags.

Koncert med Phronesis:
http://youtu.be/bK3V2BfnEnE
Koncert med Snorre Kirk Quintet:
http://youtu.be/Y_UFpKgh-1E
Koncert med Søren Bebe Trio:
http://youtu.be/bOAAzS_4HRw
Koncert med Aske Drasbæk Group:
http://youtu.be/eQOG7pEsYPM
Koncert med Girls in Airports:
http://youtu.be/J6miX1VObBk
Koncert med Blood Sweat Drum + Bass:
http://youtu.be/vwHD6evUj1Y
Koncert med Foyn Trio with strings:
http://youtu.be/NWAM4ugHRyQ
Koncert med Ibrahim Electric:
http://youtu.be/Vy6brLmlfc4


Mine podcasts fra Jazzahead2014:
https://soundcloud.com/jazzdanmark

Ingen kommentarer: