mandag, april 21, 2014

KortJazzNyt Uge 17 2014

Denne jazzuge præges af, at der er jazzmesse i Tyskland. På Jazzahead i Bremen er der der lagt op til det største fremstød for dansk jazz i udlandet i mange år. Messen der løber over fire dage og har deltagere fra hele verden har afsat en hel dag, hvor det kun handler om dansk jazz. På førstedagen er der otte danske bud på hvordan jazzen skal lyde i 2014. Phronesis, Blood Sweat Drum + Bass, Aske Drasbæk Group, Snorre Kirk Quintet, FoynTrio, Søren Bebe Trio, Girls in Airports og Ibrahim Electric skal være med til at sælge den danske jazz. I de følgende dage spiller Aarhus Jazz Orchestra feat. Gitte Hænning, Sidsel Storm, The Kutimangoes, Six City Stompers og flere andre mens et band med bl.a. Lennart Ginman og Christina Dahl vil sørge for at der kan jammes hele fredag nat. Derudover er der showcases med europæiske og amerikanske jazzkunstnere. Om søndagen spiller det hæderkronede WDR Big Band med Carsten Dahl og Palle Mikkelborg. Hele herligheden åbnes om torsdagen, hvor jazzfotografen over dem alle, Jan Persson  får overrakt The Jazzahead Skoda Award 2014. 
Som noget nyt er Jazznyt tilstede ved Jazzahead, hvor der ud over indlæg på bloggen også laves podcast med stemningsreportager fra jazzsupermarkedet.

Jazzahead-aktuelle Blood Sweat Drum + Bass under ledelse af Chappe og strygerensemblet Who Killed Bambi spillede sidste år sammen med Palle Mikkelborg og Dave Liebman på IASJ-meeting 2014. Her spillede de dele af Mikkelborg-værket Aura. Det kan nu genopleves i en meget flot videopræsentation.  

Det internationale Melodi Grand Prix står for døren. Her får man ikke kun mulighed for at høre rumænsk pop. Electronicamusikeren Mike Sheridan har hygget sig med Bent Fabricius Bjerres kompositioner og lavet nye versioner af velkendte melodier. Lars Greve, Stefan Pasborg, Bjarke Falgren og Marilyn Mazur udgør superbandet der skal sørge for at kaffekopperne også kommer til at klirre på kakkelbordene i Moldavien.

Jazzhouse er vært for New Nordic Sounds tirsdag d. 22. april, hvor Maria Faust Jazz Catastrophe, ¡haUtUllin!, Konvoj Ensemble og Marc Ducret/Liudas Mockunas Duo spiller fire koncerter i løbet af aftenen. Kollektivet New Nordic Sounds blev i 2012 dannet for at knytte forbindelser på tværs af de forskellige nordiske lande. Grundstammen i kollektivet er Ola Paulson (SE), Maria Faust (EST), Håkon Berre (NO), Liudas Mockunas (LIT), Markus Pesonen (FIN) og Adam Pultz Melbye (DK), der denne aften i Jazzhouse præsenterer fire spændende konstellationer. Der bliver musik på både Store og Lille Scene

Ingen kommentarer: