tirsdag, september 02, 2014

Mads Pagsberg: Almost Music - a BigBand Suite (Gateway)

Mads Pagsberg står i spidsen for projektet Almost Music - a BigBand suite. Han er dirigenten og har komponeret og arrangeret. Mads Pagsberg har arbejdet med Københavns Universitets Big Band MIBB gennem flere år. I 2003 startede han også projektet Almost. Over 10 år er det blevet til 1500 siders musik og de 8 kompositioner, der er havnet på CD’en Almost Music. Han har samlet et big band med velkendte big band-musikere fra bl.a. DR Big Band og Aarhus Jazz Orchestra. Mads Pagsberg lægger ikke skjul på sin store fascination for og inspiration fra Maria Schneider. Det er moderne big band musik med mange dybder og lag. 

Mads Pagsberg får prøvet mange idéer af undervejs. Der er Almost Symphonic, der er som taget ud af en klassisk Disney tegnefilm. Der er Almost Jazz, hvor Pagsberg via Sille Schultz’s syngende rap får fortalt hvad jazz er - godt suppleret af en tenorsaxsolo fra Jesper Løvdal. Der er Almost Kapellmeister, hvor det handler om udfordringerne i at være chefen, at holde fokus, at holde sammen på musikken - denne gang suppleret af Henrik Bolberg’s flotte solotrompet og et indlagt citat fra Take Five. Der er Almost Done, hvor Pagsberg med tydelige nik til bl.a. Weather Report får luftet ud i big bandet - godt hjulpet af soli fra Mia Ensager på tromboe og Maj Berit Guassora på trompet.

Et big band der hedder The BigBand får ikke bandnavn-innovationsprisen, hvis en sådan fandtes. Mads Pagsberg er heller ikke ude i et innovationsærinde med dette projekt. Han forsøger i stedet at skabe nutidig big band-musik, hvor det grundlæggende håndværk sættes i spil. Det kan Pagsberg. Musikken og specielt sangen bliver til tider for skematisk. Det viser sig tydeligt under afslutningsnummeret Almost All, hvor han har sat alle numrene sammen. Sangen bliver alt for stramt styret, hvorefter Bolbergs trompetsolo løsner på det snærende bånd. Næste gang måtte han gerne lave en instrumentalplade eller lade sangen stå mere frit end det er tilfældet på denne plade.

Ingen kommentarer: