onsdag, marts 04, 2015

Windfeld-Vuust-Madsen-Kjær: Stardust Session vol. 1 (Stardust Records) LP

For fire år siden var jeg på vej til Århus. På Facebook havde jeg set en meget positiv omtale af en café, der også solgte plader. Som den gamle vinylhaj jeg er, måtte jeg lige tjekke stedet ud. Det var den nu 5 år gamle café og pladebutik Stardust i Klostergade som jeg besøgte for første gang. Århus har mange gode vinylpladeforretninger, endda flere som har eksisteret i mange år og overlevet de hårde år i 90’erne. Men det var første gang, at der kom en pladebutik i byen, hvor man også kunne få en kop kaffe og et stykke kage. En pladebutik til fremtiden. Det er en rasende hyggelig café. Udvalget i pladekasserne er godt. Der er et pænt udvalg af lokale kunstnere på hylderne. Jeg har selvfølgelig brugt længst tid i kasserne med jazz. Her er både second hand og nyt. Men det er nok mest rock der er røget i kundernes poser. Alligevel vælger caféen og pladebutikken en jazzkvartet som udgangspunkt for deres første egen udgivelse. Eller det vil sige det er musikerne der betaler tilbage, efter at have spillet de sidste fire år under jazzfestivalen i Århus, så indspillede de deres koncert på Stardust. Herefter crowdfundede de på Kickstarter.

Her er pladen så. Pakket ind i et cover med et flot billede af nogle futuristisk nomader i en stenørken, der har samlet sig ved træet, der vokser på trods af de golde omgivelser. Det er også det kvartetten med fire gode Århus-musikere gør. Spiller jazz - som vor fader lavede den - midt i en verden af uopdragen støj og ballade. 

Saxofonisten Christian Vuust er den voksne i ensemblet. Manden der får vist nogle skills, der ikke er uden gæld til gamle mestre som Dexter og Coltrane. De spiller fem standards, bl.a. More than you know og Moon River. Trommeslageren Christian Windfeld - der ofte gør det i meget eksperimenterende jazz er sammen med bassisten Jens Mikkel fra I Think You’re Awesome pulsen og sammenhængskraften. Rasmus Kjær på pianoet supplerer perfekt de andre i kvartetten. Det er fire musikere der hygger sig gevaldigt med at spille old school jazz. Hyggen strømmer uhæmmet ud gennem højttalerne under afspilningen.

Efterskrift:

Det blev i går offentliggjort at Stardust lukker ved udgangen af marts måned. Det kan desværre ikke hænge økonomisk sammen, at drive café og pladebutik. Så skynd dig ned i Stardust og køb pladen inden det er for sent. Der er kun lavet 300 eksemplarer.

Ingen kommentarer: