mandag, november 30, 2015

Emil Savery: Freerider (Emil Savery)

Det er en seriøs overraskelse af de større, der gemmer sig her. Tangentspilleren Emil Savery, der fik sit gennembrud som den ene del af Hammond/tromme duoen Crunchhouse, der vandt Ung Jazz i 2013, har udsendt sit første album. Det er kun tilgængelig som download eller streaming. 

Den unge Saverys album er i to dele. Letting Go er den sidste del af albummet. Over tre dele eksperimenterer han alene løs ved klaveret. Havde albummet kun bestået af denne del, havde jeg ikke været så begejstret. Det er en undersøgende leg med klaverets klange og muligheder - og så heller ikke meget mere.

Til gengæld har han fat i noget helt andet og langt mere interessant med de fire første numre. Sir Johnny W. Freshfucker starter ud i et bluesmode. Savery sidder ved sit Hammond, han får hjælp af Matthias Petri er på bas, Benjamin Brask på klaver/Rhodes, Andreas Svendsen på trommer og Erik Kimestad på trompet. 

Indledningsnummeret får lov til at skifte fra blues til kaos til et groovy rocket beat, hvor Emil Savery smider den fedeste Hammondlyd på mens Erik Kimestad tager sig af toppen med en fed trompet. Sådan fortsætter det med de tre andre numre. Det er glad musik, der både animerer til at få rørt kroppen. Gående fra små friske vip med storetåen til løssluppen hoftevriderekstase. Emil Savery laver musik der er udadvendt og smittende. En stor stor anbefaling herfra. Please næste gang, Emil, så skal du altså sende det ud på vinyl. Det er der, så god musik hører hjemme. Musikken kan høres på Spotify, Itunes og Youtube.

Ingen kommentarer: