tirsdag, december 27, 2016

Kalaha: Masala (Rump)

Hov hvad er nu det? Jeg kender allerede fire af pladens numre. Masala er fuldlængde albummet der samler op. Tidligere i år har de udgivet EP’erne Quarquaba og Wahwahwah, hvor jeg skrev om den første tilbage i april. På Masala præsenteres vi for 10 numre, der som det indiske blandingskrydderi er en smagseksplosion. 

Emil de Waal på trommer og Niclas Knudsen på guitar mødes med electronica musikerne Rumpistol og Spejderrobot og spiller musik der vil det hele. Electronica, world (fra Kina til Afrika) og jazz blandes så meget, at det ikke ligner nogen af delene. Vil klubpublikummet sætte pris på skævhederne og jazzfolkene forstå de elektroniske beats?

Hvis de gør, så er der en god oplevelse i vente. Kalaha søger aldrig mod de lette løsninger. Det er fire opfindsomme musikere der med humor og indsigt får sat ild i numrene. De har spillet en række koncerter i løbet af 2016 og har udviklet en mere rå og aggressiv lyd. BWW er dancenummeret. Tippi Tabu er nigeriansk funk, Aloo Gobi er ethiojazz og Hutong er kinesisk new age. Kalaha er forunderlige og god energi.

Ingen kommentarer: