fredag, december 30, 2016

Wolfgang Muthspiel: Rising Grace (ECM)

Den østrigske guitarist Wolfgang Muthspiel har med sit andet album for ECM Records, sat en tyk streg under sin status i international jazz. Ligeledes anses hver enkelt medspiller med rette som hjemhørende blandt de største nutidige jazznavne. Bassisten Larry Grenadier og trommeslageren Brian Blade, som Muthspiel havde med på sit forrige album suppleres af pianisten Brad Mehldau og hot shot trompetisten Ambrose Akinmusire. 

Pladen åbner med Rising Grace. Et modsvar til Steve Swallow's moderne jazzstandard Falling Grace. Muthspiel vælger den akustiske guitar, som han bruger på halvdelen af pladens numre. På hyldestnummeret til Kenny Wheeler, Den Wheeler, Den Kenny spiller han på elektrisk guitar. Sammen med Akinmusire's trompet er det en meget velsiddende hyldest. 

Musikken er smuk og velstruktureret, hvor der levnes god plads til fine soloindsatser fra både Mehldau og Akinmusire. Muthspiel er selvfølgelig stjernen. Og den stjerne lyser endnu skarpere efter dette album. Et moderne balladealbum.

Ingen kommentarer: