fredag, marts 10, 2017

I Just Came From The Moon: Hoax (Jaeger Community) LP

De vandt Ung Jazz konkurrencen sidste år og når jeg hører denne LP forstår jeg godt hvorfor. Det er jazz i samme gode klasse som I Think You’re Awesome og Røgsignal. guitaristen Nikolaj Bugge fra sidstnævnte band er endda med i I Just Came From The Moon. Det er primært for at spore dig ind på hvad du kan vente når du hører I just Came From The Moon. For de er ikke et rip off af de andre bands. 

Bassisten Frederik Hagner har skrevet al musikken i bandet, hvor der er fokus på blæserne. Jonas Scheffler spiller en trompet der minder mig om Tomasz Stanko. Han suppleres af saxofonisten Nis Hellerøe Myrtue. Sidste mand i bandet er trommeslageren Tobias Andreassen. 

Der er et samlet og homogent udtryk i bandet. Det er mellem sprækkerne i den gennemtænkte og velovervejede perfektion, at der siver nogle dufte der giver musikken den særlige stemning. Der er en retning, hvor twangy guitar, drømmende trompet, beroligende saxofon og letflydende trommer styres behændigt af Frederik Hagner og bassen. 

Det er en af den slags plader man sætter på for, at lade rummet blive fyldt med skøn indie/nordisk/country/melodisk influeret jazz. Det fungerer. Frederik Hagner tager en fræk frispilning på side 2, hvor Ugler i mosen lægger endnu et lag ind i stemningen. I Just Came From The Moon og vinylpladen Hoax er en sikker investering for jazzlytteren med hang til støvet guitar og Stankolækker trompet.

Ingen kommentarer: