torsdag, marts 09, 2017

JazzNyts Guide til fusioneret jazz 2017 vol. 3 - fremtiden

Denne gang har jeg vendt blikket mod Danmark og nogle af dem, som du skal holde øje og øre med i den kommende tid. Mads Houe & The Quavers deltager lige nu i Ung Jazz konkurrencen og udgav en plade sidste år. Mens de to andre stadig er på vej. Men med det man kan høre nu, så er der meget der tyder på, at de er godt på vej.

Hvem: Jeppe Lavsen, guitar Rasmus Fisker Pedersen, elektronik. Frederik Emil Bülow, trommer. Adrian Christensen, bas. Jon Døssing Bendixen, keys.
Stil: jazztronica, jazz, fusion, electronica, world.
Land: Danmark, Aarhus
Seneste udgivelse: Har lige offentliggjort singlen St. Puma på Spotify og andre streamingtjenester.
Info: 3 medlemmer fra Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet er sammen med electronicamusikeren Rasmus Fisker og Jeppe Lavsen. De har lavet en fed tegnefilmsvideo til deres første nummer St. Puma, der kan ses på Youtube. Det er planen at kommende numre også lanceres sammen med en video.
Anbefales hvis du kan lide: Flying Lotus, Jaga Jazzist
Live: Spiller sandsynligvis på Aarhus Jazz Festival til sommer.

Hvem: Niels Munk, trompet. Thorbjørn Kaas, orgel og synth. Ole Koefoed, Guitar. Sebastian Lund, bas. Johannes Bohn, trommer.
Stil: jazz, hiphop, fusion, jazzfunk.
Land: Danmark, Aarhus
Seneste udgivelse: De går først i studiet til juni, hvor de indspiller en EP
Info: De hed tidligere Balvig & The Buddhas, men har nu ændret navn efter at saxofonisten rejste til Sverige og der i stedet kom en trompetist med. Der er et par youtubevideoer, der er fra november 2015, der giver et indtryk af deres fuldfede fusionsjazz.
Anbefales hvis du kan lide: Snarky Puppy, Tigran Hamayan, Avishai Cohen
Live: Spiller på festivalen Aarhus Volume d. 17. Juni

Hvem: Mads Houe Sørensen, trommer. Jonathan Seest, bas. Salvador Olmos, guitar. Andreas Bergholt, piano. Nikolaj Svaneborg, orgel, synth. Thorbjørn Lervig, percussion. Sofie Trolde, vokal. Rasmus Holm, trombone. Jonas Scheffler,  trompet. Mads Kirkegaard, altsax.
Stil: fusion, jazz, funk
Land: Danmark, Ålborg
Seneste udgivelse: Mads Houe & The Quavers: Mass Quave fra 2016
Info: Det 10 mand store band debuterede allerede for et år siden med debutpladen, hvor inspirationen fra specielt Snarky Puppy ikke er langt væk. Nu er de nået til semifinalen i Ung Jazz, hvor de stiller op i en 6 mands udgave.
Anbefales hvis du kan lide: Snarky Puppy.
Live: Spiller på V58 i Aarhus til semifinalen i Ung Jazz d. 10. marts.

Ingen kommentarer: