mandag, marts 26, 2018

Elliot Galvin: The Influencing Machine (Edition) LP/CD/DL/stream >> Ivo Neame: Moksha (Edition) LP/CD/DL/stream

Den britiske pladeselskab Edition Records har i de senere år gjort meget for nordisk jazz. Det betyder dog ikke, at de svigter hjemlandets kunstnere. Der er flere ligheder mellem de to aktuelle udgivelser her. Begge er med pianister der spiller på flere typer tangentinstrumenter. De har også det til fælles, at de er medlem af bands, der tilhører topklassen i europæisk jazz - og iøvrigt begge udgives af Edition Records.

Elliot Gavin er medlem af Dinosaur, der meget snart er aktuelle med opfølgeren til succesdebuten fra 2016. Han har taget Dinosaurtrommeslageren Corrie Dick med ind i trioen, hvor Tom McCredie spiller bas. Musikkken er ukonventionel triojazz. Der er en uhøjtidelig stemning der veksler mellem det legelystne og det mere seriøse.

Ivo Neame er medlem af Phronesis. Han har lavet et album der befinder sig i et helt andet univers end det Phronesis'ske. Der er nummer som Laika, hvor halvfjerdsernes fusions Chick Corea ikke er langt væk. De teknisk besværlige breaks står nærmest i kø. På toppen af det hele, er den energiske saxofonist George Crowley. For ligesom at understrege vekselvirkningen på pladen, så kommer Outsider, der er et akustisk natklubnummer lige efter. Det lyder som noget der nogen helt andre der har lavet. Sejt, modigt - og en smule langt ude. 

Begge plader giver et spændende indblik i noget af alt det der sker på den britiske jazzscene i disse år.

Ingen kommentarer: