tirsdag, januar 01, 2019

Kresten Osgood Quintet: Plays Jazz (ILK) LP/CD/DL/stream

De fleste jazzkendere ved godt at Kresten Osgood kan spille jazztrommer af den swingende og lækre tilbagelænede slags. Ligesom dengang han var medlem af Hugo Rasmussen Allstarz, hvor Hugo havde samlet nogle yngre jazzmusikere til at spille swingjazz.

Kresten har i de senere år ofte spillet improjazz af den avancerede slags, med store oplevelser for den tålmodige lytter. Nu har han som en slags Hugo samlet nogle yngre jazzmusikere omkring sig i Kresten Osgood Quintet. De spiller møgbeskidt og skæv swingjazz med både bop og andre fine sager. Det er jazz, der hviler på arven fra Monk, Mingus og Ornette.

Så langt så godt. Den helt store gevinst ved dette album er de musikere som Osgood har samlet. For nok er Osgood en vanvittigt suveræn trommeslager. De fire unge musikere er også, hver især suveræne til at spille jazz af den klassiske og skæve inspirererede slags. De to Horse Orchestra medlemmer Erik Kimestad på trompet og Jeppe Zeeberg på piano er sammen med Mads Egetoft på sax og Mathias Petri et godt hold i selskab med Osgood. De spiller musik af nogle af jazzens kultnavne: Randy Weston, Elmo Hope og Jerome Cooper. Når det blandes med numre af Monk, Ellington, Mingus og Miles Davis, så er der jazzglæde for alle pengene. 

Plays Jazz er en anbefalelsesværdig plade til jazzfans i mange aldre. Her er tradition og fornyelse styret af jazzgeniet Osgood.

Ingen kommentarer: