tirsdag, december 03, 2019

Blicher Hemmer Gadd: Get that motor runnin’ (c-nut Records) LP/CD/DL/stream

Vi befinder os i en tid, hvor førerløse biler der ikke bruger fossile brændstoffer snart bliver hverdag. Det handler trioen Blicher Hemmer Gadd’s nye album Get that motor runnin’ ikke om. Budskabet er at vi skal sætte i gang og lade musikmotoren køre - ikke i tomgang - men i soul-gang.

Det er trioens tredje album. Saxofonisten Michael Blicher har endnu en gang skrevet en håndfuld smukke organiske melodier, der lyder af en anden verden og tid. Han har ånden fra rhythm’n’blues og souljazz med. Sammen med Dan Hemmer på orgel og verdensstjernen Steve Gadd er trioen noget nær det bedste bud på nutidig souljazz.

At Steve Gadd er medlem af trioen er svært at forbigå i tavshed. Gadd takkede JazzDanmark ved den nylige Danish Music Awards for jazzen på Bremen. Her spillede trioen og Gadd greb mikrofonen for, at fortælle om dengang Gadd og Michael Blicher mødtes på JazzDanmarks Summersession på Vallekilde Højskole. Det blev starten på trioen, der altså stadig eksisterer og turnerer.

Blicher Hemmer Gadd har atter lavet en plade, der vil finde vej til pladespilleren, når der brug for fest i hverdagen. Iøvrigt er der sket lidt nyt. Paul Carrack synger på The first One to know. Pianisten Peter Rosendal, percussionisten Eddi Jarl og guitaristen er diskrete sidemen på det vellykkede album.


Ingen kommentarer: