fredag, februar 28, 2020

Cæcilie Norby: Portraying (ACT) LP/CD/DL/stream

Albummet åbner med en indirekte hilsen til Cæcilie Norbys store "hit" fra 90'erne, Life on Mars. Fortolkningen af Bowie-klassikeren, der endda fik rosende ord med på vejen fra manden bag sangen. Den var med på den anden af Cæcilie Norbys fire Blue Note udgivelser. Det er muligvis også grunden til, at den ikke er med på Portraying, der dækker Cæcilie Norby's karriere som fortolker af andres numre siden starten af 00'erne, hvor hun ikke længere var tilknyttet Blue Note.

Hilsenen til Bowie-sangen er en anden sang fra Bowie's album Hunky Dory-album, Andy Warhol. Endnu et eksempel på Cæcilie Norby's store fortolker-evner, hvor hun uden at træde originalen over tæerne, gør sangen til sin egen. Det er lige præcis det albummet handler om. Heldigvis også med nogle af Cæcilie Norby's egne sange.

Hun var med i tv-programmet Toppen af Poppen i efteråret 2019. Herfra er hendes fortolkninger af Chief 1's Pletfri Solskin og den vildt overraskende spanskinspirerede fortolkning af Big Fat Snakes Sittin' in a window medtaget.

Portraying er et meget blandet album, der afspejler Cæcilie Norby. Hun fortolker primært sange, hvor ophavsmændenes storhedstid placerer sig i Cæcilie Norby's yngre dage; Neil Young, Creedence Clearwater Revival, Paul Simon, Leonard Cohen, Rickie Lee Jones, Bob Dylan og selvfølgelig Joni Mitchell. 

På det omfattende album med 16 sange er den danske udgave af Michel Legrands The Windmills of your mind også et højdepunkt. Her er hun kun sammen med husbonden Lars Danielsson, ligesom på flere andre numre. Ellers byder orkestreringen både på det hedengangne Radiounderholdningsorkester og The Antonelli Orchestra og mere regulær jazzbacking, hvor stjerner som Nguyen Lê og Randy Brecker kigger forbi. 

Er du bare en lille smule til Cæcilie Norby, så er albummet ikke til, at komme udenom. Opsamlingen samler op på en karriere, der nok har base i jazzen, men også kan og vil så meget andet. 


Ingen kommentarer: