onsdag, juli 08, 2020

Thou Sonic Friend Koncert - Koncertkirken 7. juli 2020

Det er dagens sidste af tre koncerter i Koncertkirken på Blågårds Plads, et sted som jeg holder meget af, at komme i for, at høre jazz fra udkanten af jazzen.

Thou Sonic Friend med Birgitte Lyregaard på vokal og percussion udgav deres første album sidste år som jeg også anmeldte her på bloggen. Den var udløsende grund til, at jeg havde lyst til at høre trioen live.

Birgitte Lyregaard laver dyrelyde, triller, synger, taler og brummer fra stolen bag de forskellige percussioninstrumenter. Sammen med Peter Tinning på guitar og Carolyn Goodwin på klarinet og basklarinet skaber de unikke øjeblikke.

Sidste nummer, Never signed a contract er bevægende smukt, hvor Carolyn Goodwin leder på basklarinetten, mens Peter Tinning væver et guitartæppe bestående af en enkelt akkord. Nummeret er også det sidste på pladen. Det var noget af det eneste, der var aftalt af trioen inden de gik på scenen.

Koncerten startede også aftalt med tre-stemmig sang. Herefter bevæger de sig ud i ukendt territorium. Hvor vi inviteres ind i et eventyrlystent musikalsk univers med humor og alvor. Der er tekster der kredser om det religiøse og musik der er frit improviseret, flydende og minimalistisk. 

Endnu en gang fik jeg en god oplevelse i Koncertkirken, der var med til at udfordre vanetænkningen.

Ingen kommentarer: