søndag, november 29, 2020

Tineke Noordhoek: Flegmatisk/Melankolsk (Tineke Noordhoek/Gateway) LP/stream

 

Hun kommer fra blandet baggrund i jazz, klassisk, børne- og teatermusik. Vibrafonisten Tineke Noordhoek har lavet albummet Flegmatisk/Melankolsk der samler to musikalske stemninger.


På siden Flegmatisk har ladet sig inspirere af vand. Her spiller hun sammen med Christina von Bülow på fløjte og altsaxofon og Jeppe Holst på guitar. Musikken er som flegmatikeren, rolig og ikke let at slå ud af kurs. Christina von Bülows behagelige fløjte smelter logisk sammen med Noordhoeks flydende vibrafonspil.

På den melankolske side er Tineke Noordhoek sammen med Tine Vitkov på klarinet og basklarinet, Anne Lillemæhlum på cello og Birgit Løkke på percussion. Her er musikken forbundet med jord.


Albummet, der samler to stemninger, er i helt sin egen klasse på den danske jazzscene. Der er en dybde i musikken. Noordhoek har skrevet al musikken, udover den afsluttende Tit er jeg glad af Carl Nielsen. En melodi der passer godt ind i landskabet med vand og jord. Det er både en original og meget vellydende plade i en flot produktion.

Tineke Noordhoek

Ingen kommentarer: