onsdag, oktober 12, 2022

Mikkel Villingshøj Quartet: At This Juncture (MVQ) stream

Det var måske ikke lige sådan en plade jeg havde ventet fra trommeslageren, fra hip hop gruppens Suspekts liveband. Som alle andre musikere havde Mikkel Villingshøj lige pludselig ikke noget at lave, da coronaen væltede ind over os i 2020. Det gav tid til, at bremse op og vende blikket mod noget som han havde dyrket meget mere i sine yngre år. Helt akustisk jazz med saxofon og klaver. Suspekt-trommeslageren Mikkel Villingshøj har skrevet musikken som bliver fremført af Anders Rose på piano, Pelle Fridell på tenorsax og Andreas Hatholt på bas.


Det er klassisk kvartetjazz, hvor Mikkel Villingshøjs melodier har rod i standardjazzen. Det åbner op for en masse improvisation og spontanitet. Det er både tight og med plads til en masse spræl, noget som Villingshøj gerne dyrker og formår at dosere. Det er en rigtig trommeslagerkapelmesterplade. Fornøjelsen ved at høre Pelle Fridells tenorsax er en anden af de gode ting der kan siges om pladen. Han spiller med et overskud af god stil og klasse. Rose og Hatholt er desuden gode steady sidemen, der til fulde udfylder deres opgave. 


Mikkel Villingshøj var et ubeskrevet blad for mig inden det her. Med sådan et udspil håber jeg, at han får tid til mere jazz i fremtiden. Han kan sit jazz-shit.

Mikkel Villingshøj Quartet på Facebook

 

Ingen kommentarer: