torsdag, maj 04, 2006

Alt med Leo
Little Beat Records har lige udsendt den første af syv CD'er, som dækker alt jazzrelateret med Leo Mathisen -dog eksklusiv det han indspillede under Erik Tuxen, da det allerede er tilgængeligt på CD. Den første plade dækker årene 1927-1938 og hedder Song of souvenirs. Første nummer er en vaskeægte sjældenhed, som man troede var gået tabt, men entusiast pladeselskabet fra Svendborg har alligevel formået at finde 78'eren fra 1927 med sangeren Victor Cornelius, hvor han synger The more we are together, og Leo Mathisen for første gang på plade, akkompagnerer på piano. Herefter følger indspilninger med Otto Lington og Kaj Julian -med en rendyrket jazzversion af Sweet Georgia Brown. Blandt perlerne på pladen funkler numrene med Kai Ewans Orkester mest. I 1936 besøgte Benny Carter Danmark, og Kai Ewans samlede Danmarks bedste jazzmusikere, og fik indspillet et par numre med verdenssaxonisten.
Idag 70 år senere, kan vi jo så glæde os over at det var starten på en lang tradition for dansk jazz, hvor man spillede med nogle af USA's dygtigste jazzmusikere. Se feks. længere nede blandt ugens øvrige nyheder.

Little Beat Records: www.littlebeatrecords.dk

Supernaturlige Katrine
Katrine Madsen der nu har været nomineret til en Danish Music Award for bedste jazz vokal udgivelse 2 år i træk, er klar med en ny plade, Supernatural love på Stunt Records - hvor hun udover at synge en duet med Cæcilie Norby har samlet et stjernehold med bla. trompetisten Peter Asplund og Oscar Petersons guitarist Ulf Wakenius. Derudover er det hendes faste trio der er bag hende m. Henrik Gunde - piano, Jesper Bodilsen - el og kontrabas og Jonas Johansen - trommer. Efter udgivelsen drager hun ud på en lang international turne der bringer hende til Australien og Asien og ender i USA, hvor hun bla. skal optræde på den internationale Rochester Jazz festival. For hendes danske fans er der mulighed for at høre hende d. 19/5 på
Godset i Kolding. Men kan man ikke det må man vente til Copenhagen Jazz festival hvor hun har samlet hele pladeholdet og giver en koncert på Borups Højskole d. 15. Juli.
Katrine Madsen: www.katrine-madsen.dk

Bodilsen/Bollani/Lund succes i udlandet

Jesper Bodilsen og Morten Lunds samarbejde med Stefano Bollani er nu ved at få udlandet til at vågne op. De har lige spillet på Birdland i New York i forbindelse med et fremstød for italiensk jazz -hvor også Pieranunzi og Rava var på plakaten i løbet af den italienske uge. Men det mest opsigtsvækkende er, at de er nomineret til en australsk jazzaward for pladen Gleda, i konkurrence med Wayne Shorter og Tord Gustavsen Trio. Vinderen offentliggøres d. 25. maj ved begivenheden The Bells, som The Australian Jazz Awards også kaldes.
The Bells: www.melbournejazz.com

Mikkel Ploug plade klar til sommer
Mikkel Ploug som i februar indspillede med saxofonisten Mark Turner, har lavet en aftale med det spanske pladeselskab Fresh Sound New Talent om udgivelsen af pladen Mikkel Ploug Group featuring Mark Turner. Det er første gang at en dansker udgiver en plade på selskabet som bla. opdagede The Bad Plus, og i det hele taget har en hel del store kunstnere på samvittigheden. I flæng kan nævnes Kurt Rosenwinkel, Chris Cheek og Eivind Opsvik.
Mikkel Ploug: www.mikkelploug.com
Fresh Sound: www.freshsoundrecords.com

Ihærdige Ryde igen albumaktuel
Niels Ryde udgav sidste år det fantastiske album Everything I love, hvor han havde selskab af den østrigske guitarist Wolfgang Muthspiel. Kort efter var han på turné med trompetisten Lew Soloff, som i 70'erne bla. huserede i Blood, Sweat and Tears, Thad Jones/ Mel Lewis Big Band og Clark Terrys Big Band. Der blev efter turnéen også tid til en tur i Karma Studiet i København. Udover Soloff var Niels Vincentz (sax), Jacob Anderskov (piano) og Anders Mogensen (trommer) med i studiet. Pladen hedder Pocket Music og udgives af Music Mecca.
Du kan høre musikken på Niels' site.
Niels Ryde: www.nielsryde.dk

Torben Waldorff på Artistshare
Guitaristen Torben Waldorff spillede i juni 05 på 55 Bar i New York sammen med tenorsaxofonisten Donny McCaslin. Denne koncert udgives nu på det kunstnerejede Artistshare, som bla. har stået for den Grammyvindende plade Concert in the garden med Maria Schneider.
Torben Waldorff: www.waldorff.com
Artistshare: www.artistshare.com

Ingen kommentarer: