fredag, maj 19, 2006

Dansk jazz i Thailand
Ben Besiakow, Ibrahim Electric, Malene Mortensen og Mikkel Nordsø spiller allesammen på Hua Hin Jazz Festival 2006 i Thailand i starten af juni. Festivalen holdes under temaet Jazz by the beach. Der er vist ingen undskyldninger for ikke at tage til Thailand, eller...?
Hua Hin Jazzfestival: www.huahinafterdark.com/hua-hin-jazz-festival.htm

Sort og hvidt med Jonas
Trommeslageren Jonas Johansen har startet et nyt band, Blanco Y Negro. Jonas var i Cuba i januar i år, hvor han indspillede bandets første plade sammen med de to cubanere Yasser Morejón Pino på bas og vokal og Eliel Lazo på div. percussion. Desuden er Carsten Kær på piano og Jakob Dinesen på sax med. For den nordamerikanske og europæiske lytter lyder det meget cubansk og for den cubanske lytter, lyder det mest som jazz. Blanco Y Negro kan opleves på Nytorv d. 15. juli under Copenhagen Jazz Festival.
Jonas Johansen har ellers sat sommeren i kvindernes tegn, hvor han bla. optræder med Katrine Madsen, Silvana Malta, Malene Mortensen og Helle Henning ved div. jobs i ind- og udland
Jonas Johansen: www.jonasjohansen.dk

Dansk jazz i top i USA
Den californiske jazzradiovært Bob Parlocha har to danske plader på sin top 40 over jazzplader lige nu. Den ene er Kasper Villaumes Hands som ligger nr. 1! og den anden er Christian Winthers The only plan som liger på en 14. plads.
Listen rummer ellers ærkeamerikanske kunstnere som Karryn Allison, Vanguard Jazz Orchestra, Pat Martino og Vincent Herring.
Bob Parlocha: www.jazzwithbobparlocha.com

Værk fra Yak
Jeppe Kjellberg, Christoffer Møller og Chano Olskær har startet bandet Yak, som lige har udgivet Værk på Yebba Music/Loco.
Inspirationskilderne er yakoksen, Tibet, punk, jazz og rock. Musikken er ihvertfald ikke kedelig. Der er lagt op til spas, når trioen er i nærheden. Men det allervigtigste er at musikken svinger som bare... Prøv selv at besøge deres Myspace forum og lyt til Ya krumba eller Yak Party. Yak spiller både i Huset og Pumpehuset under CJF 2006.
Yak: www.myspace.com/yaksite

Montmartre film på DR2
Niels Lan Dokys film om det hedengangne Montmartre, Between a tear and a smile bliver vist på tirsdag d. 23. maj kl. 20.50 på DR2. Henrik Wolsgaard-Iversen lader op med en intro allerede kl. 20.30.

De fem hjørner til jazzfestival
Det finske band Five Corners Quintet kommer til Copenhagen Jazz Festival d. 8. og 9. juli. Desuden udsendes deres plade Chasin' the jazz gone by fra 2005 nu af Sony. Den har tidligere kun været tilgængelig fra det lille finske selskab Ricky Tick Records. I spidsen for live udgaven af FCQ finder vi trompetisten Jukka Eskola, som sidste år udsendte solopladen Buttercup.
Five Corners Quintet: www.thefivecornersquintet.com

Ingen kommentarer: