fredag, august 18, 2006

Montmartre tribute fra Tomas Franck
Tomas Franck var med i Niels Lan Doky's Danish All Star Band, der spillede sammen med Pat Metheny i Tivoli ved en forrygende koncert, under Copenhagen Jazz Festival. For 4 måneder siden spillede Franck også med Niels Lan Doky. Men dengang var det Focus Recording Studio, der dannede rammen om deres musikalske møde. Allerede nu kan vi høre det friske resultat, på pladen The Copenhagen Connection, hvor Mads Vinding på bas og Albert "Tootie" Heath på trommer også er med. Den kvikke har nok allerede lugtet lunten. Tomas Franck har simpelthen rytmegruppen fra Montmartre filmen Between a smile and a tear med sig. Pladen udgives også med undertitlen Montmartre revisited, og en tilføjelse til den kunne være "Tribute to the sax legends". Tomas Franck hylder en lang række sax legender, hvor både Ben Webster og Dexter Gordon selvfølgelig er iblandt. Men også Bent Jædig, Johnny Griffin og Sonny Rollins er der blevet plads til på en hyldest til jazzen og en tid der var engang, men som lyder som det den er, en spritny plade med en super veloplagt gruppe.

Ikke 1 eller 2, men hele 3
Brad Mehldau som spillede i Glassalen i Tivoli, under Copenhagen Jazz Festival er aktuel med hele 3 plader. Sommeren bragte to nye plader til verden med Mehldau. Den første er House on hill, som er en trioindspilning med hans gamle trio, Larry Grenadier på bas og Jorge Rossy på trommer. Rossy er siden blevet afløst på trommerne af Jeff Ballard. Pladen er en makker til standard albummet Anything goes der kom i 2004. Men House on hill er med original materiale.
Den anden plade er Love sublime, som er et samarbejde med sopranen Renee Fleming. Det er et bestillingsarbejde fra Carnegie Hall i New York, der fik premiere i maj 2005. Mehldau har valgt tekster af digterne Rilke, Louise Bogan og den hollandske sanger og sangskriver Fleurine.
Den tredje plade skal vi vente lidt på endnu. Det er et samarbejde med Pat Metheny. De mødtes i december 2005, og medbragte hver materiale til pladen. Det er så blevet til duopladen Metheny Mehldau. Noget tyder på, at de er blevet meget glade for samarbejdet, for de drager på turné i marts og april 2007 i USA. Hmm, lige tids nok til, at de kunne komme til Europa i jazzfestival sæsonen?
www.bradmehldau.com

Rolling Stones Project i Brande
Saxofonisten Tim Ries, som er på turné med Rolling Stones, har også tid til, at spille andre steder end i Horsens. Den 2. september spiller han i Brandes nye kulturhus Remisen, hvor han i selskab med to musikere fra Rolling Stones turen, Bernard Fowles på vokal og basunisten Mike Davis spiller Rolling Stones numre. Sidste år udsendte Tim Ries den anbefalelsesværdige plade The Rolling Stones Project, hvor han jazzede Rolling Stones' musik op, med hjælp fra bla. Norah Jones og Rolling Stones minus Mick Jagger.
På scenen i Brande får Tim Ries hjælp fra Mads Bærentzen på piano, som har spillet med Tim Ries de seneste 5 år, Uffe Steen på guitar, Lennart Ginman på bas og Kristian Leth på trommer.
www.remisenbrande.dk

New Note Festival i Hillerød
Hillerød danner rammen om en ny festival, der sætter fokus på ny dansk musik -specielt med jazzduft. Et stjernespækket program, med Carsten Dahl, Hans Ulrik, Mikkel Ploug, Malene Mortensen, Claus Waidtløw, Ibrahim Electric, Mais Uma, Jonas Johansen MOVE, Rosendal-Earle-Templeton, Schantz Segment og mange andre, er hvad man kan opleve i Hillerød i dagene 23. til 27. august.
www.newnotefestival.dk

Ingen kommentarer: