torsdag, juni 21, 2007

Mark Solborg 4: 1+1+1+1 (ILK)

Umiddelbar Mark Solborg 4
Guitaristen Mark Solborg er aktiv i flere bands. moLd, Ventilator, Revolver og Mark Solborg 4. Sidstnævnte er nu pladeaktuelle med 1+1+1+1, Solborg dannede sin kvartet tilbage i 2000, og Anders Banke (tenorsax og klarinet) har været med hele vejen, siden er Jeppe Skovbakke (bas) kommet med og som den nye mand er Bjørn Heebøll (trommer). Musikken er skrevet af Solborg, og den bliver fremført med gensidig intuitiv forståelse. Anders Banke er en vigtig makker for Solborg i skabelsen af det musikalske univers. De kommunikerer umiddelbart og ligefremt. I forhold til tidligere er de faldet mere til ro. Det virker ikke som om de har brug for at pisse territoriet så meget af længere. Så der er kommet en mere moden og afdæmpet plade ud af det. Det sidste nummer på pladen Unforget er ligefrem en ballade. Men frygt ej, der er ikke gået plejehjemsjazz i den. Det nye medlem Bjørn Heebøll, der også slår sine folder i kultrockbandet Slaraffenland er et godt nyt medlem, han har en eminent evne til at spille underspillet hårdt. En favorit er Flatbush av. over easy med marchtromme og Skovbakkes monotone basgang, hvor Solborg spiller suveræn guitar.
Mark Solborg har som vanligt lavet pladecoveret og den illustrerer på fortrinlig vis musikken, med blandingen af klare rene linjer, fotokopi og grums.
Bonusinfo:
Mark Solborg 4 kan opleves d. 9. juli på Studenterhuset, d. 11. juli på Vandkunsten og d. 12. juli på Chr. Havns Beboerhus under Copenhagen Jazz Festival, samt på Klostertorv d. 21. juli under Århus jazzfestival.
Mark Solborg: www.solborg.dk

Ingen kommentarer: