tirsdag, juni 19, 2007

Peter Rosendal: Solo (Calibrated)

Peter Rosendal goes solo for fuld musik
Peter Rosendal debuterede i 2003 med triopladen Live at Copenhagen Jazzhouse og har i de sidste par år haft succes med trioen Rosendal/Earle/Templeton. Nu har han lavet en soloplade, og det er ikke en klassisk soloplade fra en jazzpianist vi her får i ørene. Tværtimod! Peter Rosendal spiller på et opretstående Hornung & Møller klaver, en forvokset trompet kaldet en flugabone, melodika, næsefløjte, muslingeskaller, kiksedåse etc. Han nynner og fløjter. Bassen er en oktaveret husholdningselastik viklet rundt om et yoghurtbæger. For at få alle instrumenterne i spil på samme tid har han brugt computeren, og fået hjælp af sin gamle skolekammerat Mads B.B. Krog alias Plateaux Techniques, der er vant til at arbejde med electronica.
Alle instrumenterne og lydene er akustiske og det kan man sagtens høre, en gang imellem er der lagt effekter på, uden at det virker ikke overvældende. Peter Rosendal er som pianist normalt kendt for, at lave melodisk tilgængelig jazz. Det gør han ikke her. Han eksperimenterer og har lavet en spøjs og meget original plade. Der er numre som Year of the dragon, hvor han godt kan minde om Matthew Herbert eller et nummer som Birds in the belfry, som er skabt af fløjteri, piften og rytmen slået på kinderne (vistnok). Nummeret Open sea starter med havets brusen og her er Peter Rosendal nok tættest på den Peter Rosendal som vi kender. Musikken er et flot klaverstykke, men dog tilsat melodika, flugabone og diverse raslen.
Peter Rosendal har spillet på sin flugabone i en del år, bla. ved koncerter og på Plateaux Techniques plade. Så det kan godt være at man kunne have på fornemmelsen at Rosendal rummede mere end en klavertrio, men det er første gang han gør det på sin egen plade. Karrieremæssigt bliver det interessant at følge Rosendal, for den ny plade er et modigt spring ud i noget fuldstændigt udefinérbart fedt.
Pladen udgives af Calibrated Records
My Space: www.myspace.com/peterrosendal

Ingen kommentarer: